Șofer român de camion, rămas în pană fără bani în Italia. Cum a fost salvat? Recomandat

Șofer român de camion, rămas în pană fără bani în Italia. Cum a fost salvat?

Renzo Briano, un coleg italian, povestește: „L-am contactat și m-am întâlnit cu el, nu voia bani, doar ceva de mâncare, iar unele doamne i-au oferit mâncare.Altele, din păcate, au scris comentarii cu insulte”.

 

„Bună ziua, sunt în Cairo cu camionul stricat. Trebuie să aștept până luni pentru a fi reparat. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”.

A început cu o postare pe Facebook povestea de solidaritate care implică un grup de locuitori din Cairo Montenotte, în zona Savona.
Sâmbăta trecută, apelul unui tânăr șofer de camion român oprit pentru o defecțiune la ambreiaj a devenit imediat viral pe pagina „Ești din Cairo Montenotte dacă...”.

Printre primii care au sărit în ajutorul tânărului a fost Renzo Briano, 63 de ani, un fost șofer de camion. „Am luat imediat legătura cu tânărul, încercând să înțeleg situația”, spune el. ”Când am ajuns la el, într-o zonă din apropierea unei spălătorii auto, i-am cerut doar ceva de mâncare, nu a vrut bani. Nici măcar nu am putut să îl duc la bar pentru a-i oferi o cafea'.

Șoferul camionului avea la el doar un card de combustibil, nu avea bani, pentru că plănuise să se întoarcă imediat după livrarea mărfii lângă Cairo. O călătorie fulger, cu plecare joi și întoarcere în România vineri, dar avaria i-a dat peste cap planurile.

„Când m-a văzut sosind, era neîncrezător”, își amintește Renzo. ”Nu credea că mesajul său de pe rețelele sociale va avea vreun efect. Nu se putea opri din a-mi mulțumi”.

Iar în ultimele zile, pe lângă Renzo, alte două doamne s-au oferit să asigure prânzurile și cinele tânărului. „M-aș fi așteptat la mai multă solidaritate din partea concetățenilor mei”, ridică Renzo problema. ”Mulți, în loc să-l ajute, au preferat insulte ușoare de tastatură. O ocazie ratată' . Avaria este mai complexă decât se aștepta și vor mai trece câteva zile până când șoferul de camion va putea porni din nou la drum. Renzo îl vizitează în fiecare zi, iar celelalte doamne i-au spălat rufele și l-au găzduit acasă pentru a face un duș. „Doar un mic gest pentru cei care au nevoie. Este nevoie de foarte puțin pentru a te face util”, conchide Renzo.

Povestea e AICI


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.