Șofer român de camion nu își putea ține banda. Băuse de 8 ori peste limita maximă în Spania Recomandat

Șofer român de camion nu își putea ține banda. Băuse de 8 ori peste limita maximă în Spania

În urma unei alerte primite de Garda Civilă, în care se semnala că un camion circula neglijent în direcția Pamplona pe AP-15, invadând ambele benzi și punând în pericol grav ceilalți participanți la trafic, polițiștii au instalat un dispozitiv pentru a intercepta vehiculul.

Unitatea de securitate cetățenească USECIC, care efectua un control de securitate cetățenească la punctul de trecere Imarcoain, km 75 al AP-15 în direcția Pamplona, a fost informată și a procedat la oprirea vehiculului suspect. Șoferul vehiculului prezenta semne evidente că se afla sub influența alcoolului. Din acest motiv, a fost solicitată prezența agenților din cadrul Unității de trafic a Gărzii Civile pentru a efectua testele de alcoolemie și de droguri corespunzătoare.

La testarea alcoolscopică, șoferul a prezentat o alcoolemie pe litru de aer expirat de opt ori mai mare decât limita maximă stabilită pentru șoferii profesioniști și a fost cercetat pentru o presupusă infracțiune împotriva siguranței rutiere, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Rata impusă de DGT pentru cei considerați șoferi profesioniști este de 0,15 miligrame de alcool pe litru de aer expirat.

Ofițerii din cadrul Grupului de trafic al Gărzii Civile din Navarra au fost însărcinați cu procedurile corespunzătoare. Șoferul, un cetățean român în vârstă de 47 de ani cu domiciliul în Murcia, este considerat presupusul autor al unei infracțiuni împotriva siguranței rutiere.

Sursa AICI


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.