Șofer român de camion, judecat pentru tentativă de omor în Germania Recomandat

Șofer român de camion, judecat pentru tentativă de omor în Germania

Un șofer de camion va fi judecat la tribunalul regional din Augsburg, joi, 11 ianuarie 2024, pentru zece capete de acuzare de tentativă de omor. Românul în vârstă de 49 de ani este acuzat că a aruncat pietre de mărimea unui pumn din cabină către vehiculele care se apropiau, în timp ce conducea pe autostrăzile federale, scrie cotidianul regional german Suddeutsche Zeitung.

Potrivit procuraturii, șoferul camionului a vrut să lovească parbrizele mașinilor și astfel să provoace accidente. În mai multe cazuri, geamurile au fost avariate sau sparte, trei femei au fost rănite și o dată un bărbat a fost rănit. Infracțiunile au avut loc între iunie 2022 și februarie 2023 pe autostrăzile federale 2 și 17, din nordul orașului Augsburg. Parchetul susține că inculpatul era conștient că șoferii care veneau din sens opus ar putea fi uciși de piatră sau să fie atât de speriați încât să aibă loc accidente mortale.

Pe lângă tentativă de omor, românul e acuzat și de alte infracțiuni, cum ar fi comportament periculos în trafic. Când s-a produs seria de incidente în care suspectul a aruncat cu pietre, poliția și-a extins controalele de-a lungul autostrăzilor timp de câteva luni, în încercarea de a-l prinde pe făptuitor. Până la urmă, românul a fost reținut în februarie 2023 și a fost emis un mandat de arestare. La acea vreme, el nu a comentat inițial acuzațiile. Românul era angajat la o firmă germană, ca șofer de camion. Inițial, procuratura l-a acuzat de 51 de cazuri de aruncare cu pietre. Potrivit unui purtător de cuvânt, instanța a permis să fie audiate doar douăsprezece cauze, celelalte cazuri au fost întrerupte. În procedurile penale complexe, este frecvent ca doar unele dintre acuzații să fie judecate, pentru a nu supraîncărca procesul. 


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.