Șofer român de camion, condamnat în Franța. Știa că transporta droguri sau a căzut în capcana șefului? Recomandat

Șofer român de camion, condamnat în Franța. Știa că transporta droguri sau a căzut în capcana șefului?

Șoferul român, în vârstă de 39 de ani, a fost prezentat joi, 11 aprilie, în fața tribunalului din Rodez.

Douăzeci de luni de închisoare, o interdicție de a părăsi teritoriul francez timp de 10 ani de la eliberare și o amendă vamală de 10.000 de euro. Aceasta a fost sentința pronunțată joi, 11 aprilie, de tribunalul din Rodez împotriva unui transportator român.

Între Spania și Germania

Pe 6 aprilie, vameșii din Rodez au găsit aproape patruzeci de kilograme de plante de canabis în încărcătura sa de vin din camion. Valoare estimată de revânzare: peste 150.000 de euro. În fața judecătoarei Emeline Gardes, șoferul, în vârstă de 39 de ani, căsătorit și tată a doi copii, a explicat că fusese însărcinat să facă o cursă între Spania și Germania. El nu a spus nimic mai mult. Cu toate acestea, poliția a găsit mai multe conversații pe telefonul său mobil care includeau cuvintele: "Nu miroase, este în regulă, trebuie doar să treacă".

"Șeful meu mi-a spus să conduc".

Era conștient că transporta droguri în acest caz? "Am avut îndoieli, dar șeful meu mi-a spus să conduc", explică el. În custodia poliției, el a menționat "plante uscate" sau "un produs pentru a pune în vin". Magistrații nu au fost convinși de aceste explicații, subliniind că șoferul se oprise pe drum pentru a cumpăra celofan negru pentru a ascunde marfa și că, cu douăzeci de kilometri înainte de arestarea sa, anulase o pauză la o arie de serviciu de pe autostradă, în văzul poliției... "Deci, dacă te ascultăm, șeful tău îți cere să transporți cadavre și tu o faci? Este un pic absurd", a reacționat judecătoarea Emeline Gardes, oarecum deconcertată de explicațiile scurte ale inculpatului.

Șofer de camion timp de șapte ani și necunoscut legii, călătoria sa s-a încheiat la închisoarea Druelle. El va petrece acolo următoarele 20 de luni, fără a lua în calcul pedepsele cu suspendare.

Sursa AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.