Șofer de camion, pensionat la 90 de ani. Parcurgea 200.000 de km pe an Recomandat

Șofer de camion, pensionat la 90 de ani. Parcurgea 200.000 de km pe an

Canadianul Peter Klassen e un şofer de camioane de curse lungi, care a muncit o viaţă întreagă şi a acceptat să se pensioneze abia după ce a împlinit 90 de ani, după 66 de ani de muncă şi 14 milioane de km adunaţi la volanele camioanelor pe care le-a mânuit la viaţa sa.

Peter a fost angajat la ultima companie vreme de 20 de ani, compania având sediul în acelaşi oraş în care trăieşte şi el, Windsor. Iar Windsor e un oraş canadian foarte bine poziţionat pentru o companie de transport, or, el se află pe cel mai sudic picior al Canadei, exact la hotar cu SUA, aproape lipit de Detroit, despărţit doar de râul cu acelaşi nume, Detroit. Astfel, compania poate opera mai uşor comenzi atât pe drumurile din Canada, cât şi pe cele din SUA, iar întreaga carieră Peter anume asta a făcut — a condus milioane de kilometri pe drumurile din cele două ţări nord-americane.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, şoferul canadian a parcurs cam câte 210,000 km pe an, dar, de fapt, asta a fost şi media cam pentru toţi cei 66 de ani de muncă. Şi când spunem 66 de ani, trebuie să ne imaginăm ce înseamnă asta, de fapt! Omul ăsta a început a conduce primul camion în anul 1955, când Elvis Presley era în topul popularităţii sale, când Marylin Monroe era o vedetă, şi când, de fapt, camioanele de distanţă lungă nici nu erau aşa cum le ştim azi. Nu existau pur şi simplu camioane atât de mari, capabile să transporte atât de mult. Aşa că Peter şi-a început cariera pe un camion mai compact, Chevrolet, lucrând direct pentru General Motors. Iar între General Motors şi ultima companie, Peter a mai lucrat încă într-un singur alt loc, deci a avut trei locuri de muncă în 66 de ani!

Şoferul de 90 de ani spune că nici acum nu prea se simte în apele sale de decizia de a se pensiona. Ar mai vrea să muncească, pentru că se simte ca şi cum ar avea doar vreo 65 de ani, după cum zice. Iar în ultimii ani s-a refugiat şi mai mult în muncă, or, acum 4 ani şi-a pierdut un fiu din cauza cancerului. Mai are o fiică, însă, pe care a ajutat-o recent să cumpere o casă, sfătuind-o să nu plătească o chirie istovitoare, ci să cumpere una. A ajutat-o el cu o sumă de bani, că a muncit la viaţa sa, iar el nu are nevoie de prea multe, se bucură să-şi vadă mai degrabă familia împlinită.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.