Sindicatul transportatorilor din Lituania - reacție la știrile despre sinuciderea șoferului profesionist Recomandat

Sindicatul transportatorilor din Lituania - reacție la știrile despre sinuciderea șoferului profesionist

"Vom lăsa acest sector să continue să distrugă imaginea țării noastre?", spune Sindicatul transportatorilor lituanieni într-un comunicat.

Sindicatul  a făcut o declarație cu privire la sectorul transporturilor din țara sa, după ce a primit vestea tristă că un șofer moldovean de camion s-a sinucis în Franța în timp ce lucra pentru un transportator lituanian.
În declarația postată pe pagina de Facebook a sindicatului, șoferul camionului lucra la RV Transport (UAB „Nostrada”) la acea dată.
În mod tragic, bărbatul a fost găsit mort cu o frânghie legată de gât pe o macara în zona de încărcare/ descărcare de la IKEA.
Sindicatul a declarat că a primit multe apeluri despre condiții de muncă dure și salarii neplătite. Unul dintre cei care au contactat sindicatul a fost un șofer care a lucrat 87 de zile și a primit un salariu de doar 1.000 de euro. În plus, un alt șofer s-a plâns că a lucrat a cinci luni fără pauză și că angajatorul său nu i-a permis să se întoarcă acasă.
Mai mult, sindicatul a remarcat că a primit în mod constant plângeri similare cu privire la „sclavii din sectorul transporturilor lituaniene” care lucrează în toată Europa.
Sindicatul și-a încheiat declarația spunând: "Vom lăsa acest sector să continue să distrugă imaginea țării noastre?".

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ:

Șofer de camion, găsit spânzurat în cabină, în Franța. „Dorul de casă și problemele te termină”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.