Search Corporation a cerut rezilierea contractului pentru proiectarea Autostrăzii Brașov-Bacău Recomandat

Search Corporation a cerut rezilierea contractului pentru proiectarea Autostrăzii Brașov-Bacău

Firma Search Corporation a notificat CNAIR pentru rezilierea contractului de proiectare a autostrăzii A13 Brașov-Bacău, ca urmare a imposibilității acoperirii costurilor cu studiile geotehnice. Cele mai mari întârzieri ale proiectului s-au înregistrat în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor. Anunțul a fost făcut joi, în ședința de progres de la CNAIR.

search reziliere

Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic a fost semnat în mai 2020 pentru doar 20 de milioane lei, față de estimarea CNAIR de aproape 30 de milioane, o sumă insuficientă pentru traseul de 162 km. (spre comparație, pentru Autostrada Ploiești-Brașov documentația este de trei ori mai scumpă, dar la valoarea reală).

Potrivit raportării Companiei de Drumuri, stadiul proiectului este de 0%, iar cel financiar de 4 %. SEARCH face și proiectarea secțiunii de Autostradă Pașcani-Suceava (61 km) de asemenea, cu întârzieri, dar și sectorul Brașov – Fărăraș al A13.

În ianuarie 2022, Search a solicitat prelungirea contractului, situație ce a generat critici din partea eurodeputatului Dragoș Benea, care a vorbit despre „costul usturător al «ilustrului» mandat USR la cârma Transporturilor, în guvernarea PNL/USR, unde ex-ministrul Drulă a făcut tot ce a putut pentru a frâna A13 şi a ține pe loc mersul proiectării”.

,,Vineri, 22.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”. Contractul în valoare de 20.093.359,86 Lei Lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea SEARCH CORPORATION S.R.L. & PRIMACONS GROUP S.R.L .

Durata contractului este de 30 luni, din care:

  • 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
  • 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție
  • 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE.”, nota CNAIR în urmă cu doi ani la semnarea contractului.

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

C5. Maicăl "Gecsăn" Stanciu - de vânzare 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.