Șase femei, salvate dintr-un camion frigorific în Franța. Cu cine au luat legătura Recomandat

Șase femei, salvate dintr-un camion frigorific în Franța. Cu cine au luat legătura

Șase femei au fost salvate dintr-un camion frigorific în Franța, după ce un mesaj de alertă trimis unui reporter BBC a declanșat o căutare transfrontalieră disperată, potrivit The Guardian. Acestea sperau să ajungă în Marea Britanie sau Irlanda.

Femeile, patru vietnameze și două irakiene, au petrecut mai bine de 10 ore în spațiul îngust, înconjurate de cutii de banane, în speranța de a ajunge în Marea Britanie sau Irlanda, potrivit BBC. Când și-au dat seama că TIR-ul se îndrepta în direcția opusă, au început să intre în panică. În timp ce aerul condiționat a fost pornit, făcând ca temperatura din micul compartiment să scadă vertiginos, una dintre femei a reușit să ia legătura cu un reporter BBC din Londra. „Este atât de frig, [răcitorul] continuă să sufle”, i-a spus femeia reporterului Khue B Luu printr-un mesaj text miercuri. Ea a spus că ușile camionului au fost sigilate cu o bară de fier, ceea ce înseamnă că femeile erau blocate. 

Persoana care a trimis mesajul a reușit să distribuie locația GPS în direct, permițându-i lui Luu să stabilească faptul că TIR-ul se afla pe autostrada E15, în apropiere de Dracé, la nord de Lyon. Luu a intrat în acțiune, trimițând mesaje colegilor din Franța. Unul dintre ei a contactat secția de poliție cea mai apropiată de locul unde se afla camionul, trimițând toate detaliile pe care Luu le adunase. În timp ce așteptau cu nerăbdare intervenția poliției, Luu a continuat să urmărească vehiculul. La scurt timp după aceea, poliția franceză a declarat că a reușit să intercepteze camionul. Șoferul a fost arestat, iar o anchetă a fost lansată pe fondul suspiciunilor de trafic de persoane. Câteva ore mai târziu, un procuror francez a declarat că vehiculul provenea din Lituania, iar șoferul era anchetat. Printre cele șase femei salvate din camion se numără și o minoră, a precizat procurorul.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.