România, zero șanse să intre în Schengen. Extrema dreapta câștigă în Austria Recomandat

România, zero șanse să intre în Schengen. Extrema dreapta câștigă în Austria

Extrema dreapta este pe prima poziție la europarlamentarele din Austria, potrivit exit-poll-urilor publicate de presă. Partidul Libertății din Austria (FPÖ) are o poziție și mai dură privind migrația decât guvernul lui Karl Nehammer, care se opune aderării României la Schengen.


Partidul Libertăţii (FPÖ), de extremă dreapta, este cel mai probabil câştigătorul alegerilor europene de duminică din Austria, potrivit unor sondaje publicate de principalele mass-media, informează AFP şi Reuters.

FPO este creditat cu 27% din voturi, devenind pentru prima dată cea mai importantă forţă politică din ţara alpină.

Potrivit aşa-numitei "prognoze de tendinţă" care are la bază sondaje pentru radiodifuzorii austrieci şi pentru agenţia de ştiri APA, publicată la închiderea secţiilor de votare, Partidul Libertăţii de extremă-dreapta este probabil câştigătorul alegerilor pentru Parlamentul European din Austria.

Prognoza, făcută după intervievarea de-a lungul săptămânii trecute a 3.600 de oameni pentru postul public de radiodifuziune ORF, Puls 24 TV şi APA a arătat că Partidul Libertăţii se află pe prima poziţie, cu 27% din voturi, fiind urmat de Partidul Poporului (OVP, conservator) cu 23,5% şi de social-democraţi (SPO) cu 23%, informează Agerpres.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.