România, obligată să introducă, în doi ani, salariul minim european Recomandat

România, obligată să introducă, în doi ani, salariul minim european

Salariul minim european se va aplica, în doi ani de zile şi în România, în caz contrar riscând sancţiuni UE, a explicat, miercuri, europarlamentarul Gheorghe Falcă. Concret, acest lucru înseamnă salariu minim naţional calculat pe legislaţia salariului minim european, adică o "demnitate" pentru angajat, a mai spus Falcă.

"S-au finalizat negocierile între cele trei puteri pentru salariul minim european, iar acum statelele membre au doi ani la dispoziţie să implementeze această directivă.

Pentru cetăţeni, acest lucru înseamnă că este o garanţie a faptului că vor fi încadraţi cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă un coş zilnic, un pachet, astfel încât salariatul să aibă o demnitate şi acest salariu să îi poată permite cetăţeanului să ducă o viaţă demnă în societatea în care trăieşte.

Când spunem salariu minim european, nu este acelaşi salariu minim în toate ţările UE, dar înseamnă aceleaşi condiţii, astfel încât statele vor fi obligate să implementeze condiţiile şi cetăţenii vor şti când le creşte salariul minim în ţara respectivă. Totul va fi automat.

Astfel, în fiecare an, salariul minim nu va mai fi dat de politicieni, iar acest salariu minim va influenţa şi celelalte salarii cu anumiţi indicatori.

Sunt doi ani în care România trebuie să facă această implementare.

România trebuie să facă asta în doi ani de zile, dacă nu înseamnă că intrăm în infringement şi te vei trezi mai devreme sau mai târziu cu sancţiuni UE, dar nu cred ca este cazul.

În România, în doi ani de zile vom avea salariu minim european, adică salariu minim naţional calculat pe legislaţia salariului minim european", a explicat, miercuri, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.