România nu primește despăgubiri pentru camioanele cu marfă din Ucraina care ne strică drumurile

România nu primește despăgubiri pentru camioanele cu marfă din Ucraina care ne strică drumurile

Ministrul Sorin Grindeanu a cerut bani la Bruxelles după ce TIR-urile cu marfă ucraineană au degradat drumurile naționale românești. Comisarul Adina Vălean a corectat viziunea de la București. Iată cum se văd lucrurile de la Bruxelles.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transport a declarat, conform Digi24: ”Comisia nu va acorda despăgubiri și cred că este greșit să folosim cuvântul despăgubiri. Comisia acordă finanțări pentru proiecte care să îmbunătățească situația. Noi am redesenat coridoarele și punctele de acces către aceste țări vecine. Țările din prima linie, iar România este printre ele și primește deja și are deschise toate ușile de finanțare pentru realizarea acestor noi conexiuni.

Până să organizăm liniile de finanțare multe dintre statele membre au fost rugate să avanseze bani pentru anumite tipuri de proiecte. România a procedat în felul acesta pentru calea ferată din portul Constanța, prin celebra curățare de buruieni a liniilor și de vagoane ruginite - a fost o chestiune preagreată, urmând ca acești bani să-i fie rambursați din fondurile de coeziune tot ale României și care au fost mutate de pe un proiect pe altul".

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara că TIR-urile pline cu cereale din Ucraina degradează drumurile naționale.

El spunea, la PrimaNews, că ”Am avut o discuţie zilele trecute cu comisarul european Adina Vălean şi am spus că noi am băgat foarte mulţi bani, de exemplu, în întreţinerea drumurilor naţionale din zona respectivă. Dacă mergeţi acum pe DN2 spre Suceava, Siret, pe lângă Bacău, Focşani, o să vedeţi că e TIR lângă TIR, de Ucraina, ceea a dus totuşi la o degradare a acestei reţele şi am cerut bani.

Per total, am trimis aceste cereri, nu doar pe rutier, ci şi pe CFR, pe naval – două miliarde de euro”. Ministrul răspundea astfel întrebat dacă România cere despăgubiri pentru că rețeaua de drumuri a fost degradată de TIR-urile din Ucraina.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.