România a pierdut portofoliul de Comisar European pentru Transporturi care a fost deținut de Adina Vălean Recomandat

România a pierdut portofoliul de Comisar European pentru Transporturi care a fost deținut de Adina Vălean

Adina Vălean NU mai e comisarul european pentru Transporturi.

Apostolos Tzitzikostas (Grecia) va fi comisar pentru transport durabil și turism. El este responsabil pentru mobilitatea bunurilor și a persoanelor. 

Portofoliul atribuit României în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, pentru al doilea mandat consecutiv, este denumit „Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie”.

Candidata României pentru Comisia Europeană a primit unul dintre cele șase posturi de vicepreședinți în noua Comisie Europeană, anunțată marți de Ursula von der Leyen. Portofoliul alocat României este „Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie”.

Nu este un portofoliu economic, așa cum susținea Marcel Ciolacu că va primi România, după ce a fost respinsă prima propunere a Guvernului român pentru acest post – Victor Negrescu. Comisar european al României a fost desemnată, marți, Roxana Mînzatu, numită de von der Leyen și vicepreședintă a Comisiei Europene.

„Sunt foarte bucuroasă să îi încredințez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreședintă executivă pentru oameni, competențe și pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competențe, educație și cultură, locuri de muncă de calitate și drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competențelor și pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

„Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de #vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de #educație, cât și zona de politici #sociale, dar și programele de #finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+”, a spus el.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.