RATB devine societate pe acțiuni

RATB devine societate pe acțiuni

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va fi transformată oficial în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA, urmând să fie semnat curând actul constitutiv, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).


Proiectul de hotărâre se referă la acordarea unui mandat către Orlando Culea, fost preşedinte de şedinţă în CGMB şi consilier PSD, pentru semnarea actului constitutiv al Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

CGMB a decis în 22 februarie ca RATB să fie transformată în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA. Acţionarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Primăria Ilfov, prin Consiliul Judeţean. Societatea nou înfiinţată va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei vor fi preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.

Despre reorganizarea RATB se vorbeşte încă din 2016, când CGMB aprobase studiul de oprtunitate în acest sens, iar municipalitatea promitea ca regia să fie transformată până la începtului anului. În aprilie 2017, viceprimarul Aurelian Bădulescu estima că Regia se va transforma în societate pe acţiuni în jurul lunii august.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.