PSD nu poate reduce prețul motorinei cu un leu. Ar încălca prevederi europene acceptate de România Recomandat

PSD nu poate reduce prețul motorinei cu un leu. Ar încălca prevederi europene acceptate de România

Scăderea la jumătate a accizei la carburanți va face ca România să încalce prevederile unei directive europene care stabileşte limite minime pentru accize, ceea ce înseamnă o posibilă confruntare cu Comisia Europeană sub forma unei proceduri de infringement.

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au convenit marți mai multe măsuri pentru atenuarea crizei energetice, printre care înjumătățirea accizelor la carburanți timp de 3 luni, potrivit surselor G4Media. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat de asemenea că propune coaliției scăderea temporară cu 50% a accizei la combustibil, măsura ce ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Însă Uniunea Europeană impune, printr-o directivă europeană, un nivel minim al accizelor care nu poate fi încălcat decât cu derogare. Mai precis Directiva 2003/96/CE a Consiliului privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice şi a electricităţii stabileşte ratele minime de impozitare care sunt obligatorii pentru toate statele membre. 

Ieftinirea carburantului a fost anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.