Programul „Rabla pentru camioane”: 15.000 de euro de la guvern pentru un vehicul nou Recomandat

Programul „Rabla pentru camioane”: 15.000 de euro de la guvern pentru un vehicul nou

Ministerul german al transporturilor a lansat, anul acesta, un program pentru a promova înlocuirea camioanelor vechi cu altele noi care să nu polueze.


Guvernul german subvenționează achiziționarea de camioane noi, care respectă standardele actuale de emisii Euro 6, cu până la 15.000 de euro. Condiția pentru a primi acești bani: casarea unui camion vechi Euro 3, 4 sau 5 . Se vor acorda 15.000 de euro pentru casarea unui camion Euro 5, 10.000 pentru unul Euro 4 și 5.000 pentru unul Euro 3 sau o remorcă. Până acum s-au cerut subvenții de 100 milioane euro.
În plus, va fi acordată o subvenție de până la 5.000 de euro pentru achiziționarea de „tehnologie inteligentă pentru remorcă”. Aici sunt incluse: tehnologii pentru măsurarea presiunii în anvelope sau accesorii aerodinamice.
„Scopul nostru este de a reduce în mod durabil emisiile de CO2 provenite din flota de vehicule comerciale, de a păstra locurile de muncă pe termen lung și de a oferi un impuls tangibil economiei", a spus ministrul transporturilor Andreas Scheuer. Finanțarea se bazează pe rezoluțiile „Acțiunii concertate asupra mobilității” (KAM) - un grup de lucru format din autorități,patroni din industria auto și experți din sector - dedicat schimbărilor structurale pe termen lung în industrie.
Emisiile de gaze cu efect de seră din sectorul transporturilor din Germania au rămas la un nivel ridicat ani buni, iar industria auto a fost adesea numită „copilul problemă” al planurilor de tranziție spre energia verde a țării. Având în vedere decarbonizarea transportului de marfă soluția o reprezintă camioianele alimentate cu combustibili alternativi și camioanele electrice cu baterii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.