Prioritate în SUA. Șoferii de camion vor primi vaccinul anti-COVID imediat după medici Recomandat

Prioritate în SUA. Șoferii de camion vor primi vaccinul anti-COVID imediat după medici

Șoferii de camioane și alți lucrători din domenii esențiale și critice ar putea fi printre primii care primesc vaccinul anti-COVID-19. Mai multe companii farmaceutice importante încep să lucreze cu marile firme de transport pentru a livra vaccinurile.

Eforturile de distribuție, denumite Operation Warp Speed, ar putea începe încă de la jumătatea lunii decembrie, potrivit unui comitet reunit în cadrul Centrelor pentru Control și Prevenire a Bolilor din Atlanta. Până la sfârșitul anului ar putea fi administrate până la 40 de milioane de doze. Desigur, este vorba de SUA unde vaccinarea începe de 7 decembrie, anunță ttnews.com
La 1 decembrie, Comitetul consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru Practicile de Imunizare a declarat oficial că primele vaccinuri COVID-19 disponibile și aprobate ar trebui să fie administrate lucrătorilor din domeniul sănătății, precum și rezidenților unităților de sănătate, dar și în căminele de bătrâni.

Scrisoare către președinte
Printre cei care ar putea primi, imediat, vaccinul după lucrătorii din domeniul sănătății se numără șoferii de camioane. La 1 decembrie, Asociațiile Americane de Camioane au trimis patru scrisori aproape identice președintelui Donald Trump, președintelui ales Joe Biden, guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo, Asociației Guvernatorilor Naționali și Comitetului consultativ pentru practicile de imunizare, subliniind că, în martie, Departamentul pentru Securitate Internă și Agenția pentru Securitatea Cibernetică și a Infrastructurii au proclamat că șoferii de camioane lucrători „critici” în domeniul infrastructurii.
Vicepreședintele executiv al ATA, Bill Sullivan, a declarat în scrisoare: „Deoarece industria camioanelor este chemată să livreze vaccinuri în toată țara, este imperativ ca șoferiilor de camion să li se acorde prioritate pentru a avea accesul la vaccin. Asta și pentru a minimiza potențialul de întârziere și întrerupere a lanțului de aprovizionare," el a spus. „Eforturile națiunii noastre de a înfrunta cu succes pandemia COVID-19 depind de reziliența și integritatea rețelei de transport. După cum am văzut la începutul pandemiei, când lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte, consecințele sunt grave. ”
Economistul și profesorul Stephen Burks de la Universitatea Minnesota-Morris este un expert în industria camioanelor și un fost șofer. De asemenea, el este un supraviețuitor recent al COVID-19, după ce a petrecut o mare parte din noiembri cu febră mare. Soția lui era, de asemenea, bolnavă, dar cu simptome mult mai blânde, iar ea și-a revenit mai repede.

Șoferii, lucrători esențiali

Burks a spus că șoferii de camioane trebuie să fie pe lista persoanelor care primesc vaccinul devreme.

„Personalul medical care se ocupă de pacienții cu COVID sunt în prima linie și ei trebuie să primească vaccinușl. Dar există muncitori esențiali, cum ar fi șoferii de camioane și muncitorii din magazinele alimentare, care trebuie să interacționeze cu oamenii pentru ca lucrurile de bază ale economiei să continue să fie livrate, chiar și atunci când avem un blocaj. Șoferii de camioane fac parte din acest grup de lucrători esențiali. ”

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.