Prețurile RCA ar urma să rămână plafonate până la toamnă Recomandat

Prețurile RCA ar urma să rămână plafonate până la toamnă

Prețurile RCA vor rămâne plafonate până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Plafonarea prețurilor RCA expiră la 30 iunie, iar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat recent că o decizie privind prelungirea sau nu a măsurii va fi luată după o analiză a ASF.


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va propune prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă 3 luni, până la sfârșitul lunii septembrie 2024, fără alte modificări, scrie HotNews.ro. Propunerea va fi transmisă de Ministerul de Finanțe către Guvern, care va lua decizia finală după obținerea avizelor necesare. Motivul invocat de inițiatori ar fi dezechilibrul dintre cerere și ofertă pentru multe categorii de asigurați, susțin sursele HotNews.ro.

„Chiar și în condițiile actuale de scădere ușoară a frecvenței daunelor și a unei scăderi semnificative a cheltuielilor de administrare și de distribuție, asigurătorii nu-și reduc în mod corespunzător tarifele pentru un număr semnificativ de segmente de asigurați. În continuare, crește numărul asiguraților cu risc ridicat”, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Ministerul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat recent că menținerea sau nu a plafonării prețurilor RCA va fi decisă de o analiză a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care ar trebui să vină „în ultima decadă a lunii iunie”.

„În funcție de această analiză o să luăm decizia cea mai potrivită pentru a fi protejati atât asigurații și să nu producem perturbări în piața asigurărilor”, a declarat luni ministrul de Finanțe Marcel Boloș.

„Așteptăm o analiză pe care o face ASF, întrucât ea are responsabilitatea monitorizării pieței asigurărilor. În funcție de aceasta analiză o să luam decizia cea mai potrivită pentru a fi protejati atât asigurații și să nu producem perturbări în piața asigurărilor. Mai sunt 20 de zile și sunt convins că vor veni cu o propunere”, a declarat luni Marcel Boloș întrebat de HotNews.ro dacă plafonarea prețurilor RCA va continua și după data de 30 iunie 2024.


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.