PREMIERĂ 3 camioane au străbătut un drum comercial din China în Georgia Recomandat

PREMIERĂ 3 camioane au străbătut un drum comercial din China în Georgia

În cadrul unei reuniuni a comisiei kazah-cineze privind transportul rutier, care a avut loc la 24 mai la Aktau, Ministerul Transporturilor din Kazahstan a raportat un test a tranzitului de mărfuri pe ruta China-Kazahstan-Azerbaidjan-Georgia prin porturile maritime Kuryk și Baku, peste Marea Caspică.

La 23 mai, primele trei camioane chinezești, cu o greutate de 80 de tone, au călătorit din Urumqi prin Kazahstan până în portul Kuryk din orașul Aktau și, după ce au fost încărcate pe un feribot, și-au continuat călătoria spre Azerbaidjan, Georgia și Europa.

Lăudând acordul cu China privind îmbunătățirea transportului rutier semnat anul trecut, Ali Altai, președintele Comitetului pentru transport rutier și controlul transporturilor din cadrul Ministerului Transporturilor din Kazahstan, a comentat:

"Pentru prima dată în istorie, vehiculele din ambele țări pot călători direct în toate marile noastre orașe comerciale și pot tranzita teritoriile acestora. În prezent, este nevoie de până la 52 de zile pentru ca sute de milioane de tone de mărfuri să fie transportate pe mare din China către țările occidentale și de până la 22 de zile pentru a transporta volume mai mici pe calea ferată. Transportul rutier poate reduce timpul de livrare la 12 zile, în regim "door to door", fără încărcare/descărcare intermediară."

Sursa AICI


VERSUS SO3E05


VLASE AMBASADOR F-MAX

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.