Poliția va confisca orice camion condus de un șofer beat sau care gonește pe autostradă Recomandat

Poliția va confisca orice camion condus de un șofer beat sau care gonește pe autostradă

Companiile de transport și companiile de leasing riscă să își piardă camioanele dacă șoferii vor da dovadă de comportament iresponsabil.

Parlamentul din Danemarca a votat, înainte de sărăbătorile pascale, o lege ce prevede confiscarea vehiculelor conduse de șoferii care încalcă regulile de circulație. Printre abaterile grave nominalizate de parlamentul danez se numără depășirea vitezei de două ori mai mult decât limita maximă pe autostradă sau o alcoolemie extremă.

Sursa AICI.

Legea conferă poliției dreptul de a confisca un vehicul și de a-l vinde la o licitație, indiferent dacă șoferul care a comis abaterile este cel care deține vehiculul sau nu. Se numește confiscare terță parte.

Ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht consideră că este un risc rteal pentru transportatori să le fie confiscat un camion dacă nu angajează un șofer corect.
„Îmi este greu să îmi imaginez un camion care circulă cu viteză dublă față de cea legală pe autostradă; dar, desigur, ne putem imagina teoretic cazuri individuale în care șoferii sunt atât de beți încât depășesc limita de la care li se face dosar penal”, spune Benny Engelbrecht.
Pe de altă parte, riscul este mai mare pentru autoutilitarele care nu sunt echipate cu limitatoare de viteză.
„Este adevărat că poate exista un șofer care să accelereze extrem de tare într-o dubă. Este responsabilitatea angajatorului să se asigure, însă, că angajații se comportă în mod corespunzător.
În cazul în care angajatorul nu a luat toate măsurile de precauție, dar șoferul a încălcat grav regulile este posibil ca mașina să fie reținută, dar nu neapărat confiscată. Depinde de o decizie a unei instanțe care e și decizia finală”, subliniază Benny Engelbrecht.
Expeditorii de mărfuri sunt mai puțin expuși decât transportatorii. Marfa nu poate fi confiscată.
Doar cap-tractorul, dar nu și remorca pot fi confiscate, confirmă ministrul transporturilor.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.