Patron român, arestat pentru că a înscenat furtul propriului camion încărcat cu anvelope Recomandat

Fotografie de arhivă cu scop strict ilustrativ Fotografie de arhivă cu scop strict ilustrativ

Un patron român de firmă de transport rutier și-a pus șoferii să declare că le-a fost sustras ansamblul cap-tractor și semiremorcă, având o încărcătură de zeci de mii euro, de pe un drum din Olt.

După mai bine de patru luni, patronul a ajuns în arest.

Acțiunea gândită de administratorul firmei care deținea camionul s-a petrecut în 22 decembrie 2022.

Autotrenul încărcat cu anvelope de la fabrica Pirelli din Slatina ar fi dispărut de pe DN 65, de pe marginea drumului, unde era oprit, pe raza localității Găneasa.

Patronul a sunat atunci la Poliție să anunțe furtul. În luna februarie 2023, polițiștii au concluzionat că autorii presupusului furt sunt chiar cei doi șoferi angajați de patron, pe care i-au reținut.

În cele din urmă, marți, 8 mai 2023, a fost reținut și patronul, care este bănuit că, de fapt, ar fi pus la cale întreaga operațiune.

„În fapt, la data de 12 decembrie 2022, în jurul orei 13:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de un bărbat din județul Vâlcea cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce se afla în afara părții carosabile a Drumului Național 65, în localitatea Găneasa, județul Olt, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, poliţiştii au identificat doi tineri, respectiv un tânăr în vârstă de 23 de ani din municipiul Brașov și un tânăr în vârstă de 25 de ani din municipiul Pitești, bănuiți de comiterea faptei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Polițiștii au efectuat percheziții, la sfârșitul lunii februarie, în Brașov și Argeș, descoperind mai multe bunuri care au legătură cu presupusul furt reclamat, cei doi șoferi fiind reținuți în urma perchezițiilor și, ulterior, arestați.

„În vederea documentarii activității infracționale, la data de 27 februarie 2023, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Brașov și Argeș, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu săvârșirea infracțiunii.

În urma probatoriului administrat, la data de 27 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, mai spun polițiștii.

În timpul anchetei, investigatorii au suspectat că în furt ar fi implicată și o a treia persoană, care este chiar administratorul societății care deține camionul.

„În continuarea cercetării penale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au documentat activitatea infracțională a unei a treia persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Prundeni, județul Vâlcea, care i-ar fi instigat și sprijinit pe cei doi tineri la săvârșiriea infracțiunii de furt calificat.

La data de 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au dispus măsura reținerii pentru 24 de față de bărbatul de 38 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, au mai transmis polițiștii.

Bărbatul reținut luni, 8 mai 2023, va fi prezentat marți, 9 mai a.c., cu propunerea instituirii unei măsuri preventive. Marfa sustrasă cu ocazia furtului înscenat, respectiv anvelopele de la firma din Slatina, nu a fost recuperată.


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.