Pasajul Unirii: noi măsuri de presemnalizare pentru a preveni accidentele Recomandat

Pasajul Unirii: noi măsuri de presemnalizare pentru a preveni accidentele

Primăria Sectorului 4 anunță noi măsuri de presemnalizare, pentru a preveni accidentele din Pasajul Unirii.

La cele două intrări în pasajul rutier vor fi montate noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, care vor fi corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED, anunță Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă.

Noile măsuri au fost stabilite de specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră.

Ele au fost aprobate deja de Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Capitalei, pe 19 decembrie.

Potrivit acestui plan, pentru intrarea în Pasajul Unirii din bulevardul Dmitrie Cantemir, prima poartă de presemnalizare va fi montată în apropierea intersecției cu bulevardul Mărășești, la 160 de metri de intrare.

Aceasta va avea forma literei L întoarsă și va purta semne de limitare a înălțimii maxime admise, precum și lanțuri atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, cu rol de avertizare sonoră de depășire a gabaritului.

În plus, ca noutate, vor fi introduse camere video și senzori electronici care să înregistreze depășirea gabaritului de 3,5 metri.

Dacă senzorul sesizează că un vehicul depășește înălțimea maximă admisă pentru a intra în pasaj, ei vor transmite informația către a doua poartă de presemnalizare, aflată la 130 de metri de intrarea în pasaj.

Astfel, pe această poartă vor fi instalate panouri electrice de informare care vor afișa numărul de înmatriculare al vehiculelor care depășesc înălțimea maximă și șoferii vor fi informați privind traseul de urmat pentru a părăsi benzile de intrare în pasaj.

O nouă poartă de atenționare, dotată, la rândul ei, cu lanțuri, camere video și senzori, va fi montată după acestea care va transmite și ea informații către ultima poartă situată exact la intrarea în Pasajul Unirii.

„Noua poartă de gabarit va fi construită din metal, cu rolul fundamental de a opri orice vehicul cu o înălțime mai are de 3,5 metri. Aceasta va avea, pe lângă indicatoarele clasice cu inscripția limitei de înălțime, panouri de afișaj electronic și semafoare inteligente, care, în baza informațiilor transmise de senzorii porților de presemnalizare, vor afișa culoarea roșie timp de 10 secunde, la detectarea unei depășiri de gabarit”, transmit autoritățile.

Prin intermediul acesteia, șoferii vor fi informați să nu continue traseul și să se îndrepte spre banda dedicată ieșirii, altfel se vor opri în poarta de gabarit.

De asemenea, pe lângă acestea, vor fi introduse noi scuaruri de separare a sensurilor de circulație, vor fi trasate benzi rezonatoare și vor fi înființate benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor care depășesc înălțimea admisă din zona dedicată intrării în pasaj.

Și pe sensul de intrare în Pasajul Unirii dinspre Piața Universității vor fi montate în chip similar două porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, similare celor deja descrise, ce vor avea în componență lanțuri, camere video, senzori de măsurare a înălțimii și panouri de informare de tip led. Primăria Sector 4 subliniază că aceste modificări vor fi făcute în următoarele 60 de zile, iar noile dotări vor fi utilizate în situații neprevăzute, precum incendii, inundații și accidente.

Șase accidente după reabilitarea din timpul verii

Noile modificări vor fi implementate ca urmare a unei serii de accidente care au avut loc în Pasajul Unirii în lunile după ce a fost redeschis ca urmare a reabilitării ce a avut loc în vara lui 2022.

Cel mai grav a avut loc în 23 decembrie, când un autocar cu turiști greci s-a izbit în limitatorul de înălțime care a căzut peste autovehicul.

O persoană și-a pierdut viața ca urmare a accidentului.

Cronologia accidentelor din Pasajul Unirii:

6 septembrie: două autocare au rămas, pe rând, înțepenite în poarta gabaritică, adică în limitatorul de înălțime montat la intrarea în pasaj, care arată înălțimea maximă admisă în tunel;

8 septembrie: un TIR a distrus complet limitatorul; cabina șoferului a fost și ea avariată, iar traficul, blocat câteva ore;

10 septembrie: la două zile după ce limitatorul abia fusese înlocuit, un autocar venit din Buzău a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în poarta gabaritică; aparatul de aer condiționat s-a desprins și a căzut pe parbrizul vehiculului;

21 septembrie: un camion a lovit limitatorul, apoi a rămas înțepenit în pasaj după ce a mers câțiva metri zgâriind plafonul.

23 decembrie: un autocar în care se aflau aproape 50 de turiști greci a intrat în limitator; plafonul vehiculului a fost distrus, geamurile, sparte, iar oamenii, blocați înăuntru până la sosirea salvatorilor. O persoană a murit, iar alte 21 au fost rănite.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.