Pandemie de COVID: traficul a scăzut, accidentele rutiere au scăzut, numărul morților a rămas constant

Pandemie de COVID: traficul a scăzut, accidentele rutiere au scăzut, numărul morților a rămas constant

Datele MAI arată că în martie 2020, prima lună în care a fost impusă starea de urgență, care a dus la restricții de circulație, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut într-adevăr semnificativ. Mai exact au fost 409 accidente grave, mai puțin cu 161 de cazuri decât în aceeași lună a anului trecut. Și numărul persoanelor rănite grav a scăzut - 352 de persoane rănite grav, cu 178 de persoane mai puțin decât în martie 2019.

Pe de altă parte, în pofida restricțiilor de circulație și a numărului mai mic de accidente rutiere grave, numărul de persoane decedate a fost mai mare decât cel din martie 2019: 119 persoane au decedat în luna martie a acestui an, cu una mai mult decât în aceeași lună a anului trecut.

Potrivit datelor la nivel european, România este campioana accidentelor cu victime în UE, urmată la mică distanță de Bulgaria. Pe scurt, la noi mor cei mai mulți oameni ca urmare a accidentelor. Până și italienii, cunoscuți pentru dezordinea din trafic, stau incomparabil mai bine.

Datele INS furnizate în această lună arată că în România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație cauzatoare de vătămări corporale. Cele mai multe au avut loc în interiorul localităților. Doar 10% din accidente au loc pe fondul întunericului. Aproape 85% au loc pe carosabil uscat. În zilele de weekend, vinerea au loc cele mai multe accidente.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.