Olandezul suspectat că a omorât-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani, s-a sinucis aruncându-se într-un CAMION

Olandezul suspectat că a omorât-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani, s-a sinucis aruncându-se într-un CAMION

Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui camion. El fusese pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire.

Ambasada Olandei a reacţionat după punerea sub acuzare, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. ”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă reprezentanţa diplomatică.
Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului, având în vedere ”elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe”.

Cetăţeanul olandez suspectat că ar fi ucis fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa avea cazier în Olanda pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului. Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori şi dacă a mai făcut victime în trecut.

"Vă confirm că am luat legătura, chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică, cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului", a declarat, luni, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, la Digi 24.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Vasilescu a declarat că fratele fetiţei a sesizat vineri seară, la ora 19.30, prin 112, dispariţia acesteia, iar primul echipaj a ajuns în şapte minute acolo.

El a spus că s-a început căutarea fetiţei, fiind suplimentate forţele. Copila nu mai putea fi văzută pe camere, la aproximativ 300 de metri de casă, dar câinele de urmă conducea către locuinţă şi o zonă accidentată din spatele casei, de aproximativ doi kilometri, care dă spre râul Dâmboviţa, de unde s-au început în acea seară căutările.

El a spus că s-au vizualizat imaginile de pe foarte multe camere, iar la un moment dat au rămas patru maşini suspecte.

Vasilescu a menţionat că s-au conturat trei piste de lucru, dar a spus că nu poate oferi detalii despre acestea.

Percheziţii la locuinţa olandezului suspectat de crima de la Gura Şuţii
Poliţia din Olanda a demarat o amplă operaţiune de percheziţii, la cererea procurorilor români, pe proprietatea olandezului suspectat că a ucis-o pe fetiţa de 11 ani din Gura Şuţii.
Peste zece poliţişti au început să verifice locuinţa olandezului, o fermă, dar şi mai multe anexe învecinate. Potrivit Serviciului Procuraturii olandeze, ancheta se desfăşoară cu sprijinul acordat de Poliția Română.
Percheziţii de amploare se desfăşoară la locuinţa olandezului bănuit că a ucis-o pe fetiţa din Gura Şuţii, informează omroepbrabant.nl. O echipă numeroasă de anchetatori caută indicii în casa acestuia, la cererea procurorilor români.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.