Olanda. Șofer profesionist român, iertat de familia unei femei pe care a ucis-o când a intrat în mașina ei cu 90 km/h, la semafor Recomandat

Olanda. Șofer profesionist român, iertat de familia unei femei pe care a ucis-o când a intrat în mașina ei cu 90 km/h, la semafor

„Moartea mamei ne-a afectat serios pe toți. Nu trăim, ci supraviețuim.”- este declarația fiicei unei femei de 72 de ani pe care un șofer profesionist român a ucis-o, pe o stradă din Belgia, la un semafor.

Românul a fost judecat joi și acum se așteaptă sentința, scrie Provinciale Zeeuwse Courant, cotidian regional olandez.
Truus Rijnberg, mamă a trei copii și bunică a șase nepoți, a fost lovită de un șofer de camion pe John F. Kennedylaan, la 3 octombrie 2019. Joi, românul de 46 de ani a apărut în instanță. „Și-a folosit telefonul mobil de parcă ar fi stat în salonul lui.”, a spus aspru reprezentantul parchetului batav. Românul a stat prima oară în fața fiicelor și fiului victimei sale, în sala de judecată și și-a recunoscut complet vina pentru moartea femeii.

Bunica n-a mai ajuns niciodată
Accidentul a avut loc într-o zi de joi, când Truus Rijnberg se pregătea de un weekend în familie. A plecat din casa fiicei ei Mireille, din Merelbeke, spre propria locuință, pentru a-și lua bagajele. Avea de parcurs strada John F. Kennedylaan, pe care trecuse de sute de ori. Cealaltă fiică, Karen, urma să vină și ea în weekend. Fiul, Steven, era în Elveția. Familiile lui Karen și Mireille erau pregătite, mașinile încărcate complet, copiii entuziaști. Dar bunica nu a mai venit niciodată.
„Mass-media a raportat un accident fatal pe R4. Anxietatea a crescut. Abia după câteva ore am aflat că i s-a întâmplat ceva rău mamei.”, și-a amintit Karen. Truus a fost lovită de un camion la semaforul de pe R4, lângă Sint-Kruis-Winkel. Femeia nu au avut nicio șansă de supraviețuire când un șofer de camion neatent a izbit-o violent și a aruncat-o din mașină. Românul, în vârstă de 46 de ani, care se afla la volan, era ocupat cu telefonul mobil și GPS-ul, în momentul impactului. La 90 de kilometri pe oră, a intrat cu viteză în mașina victimei, care a murit instantaneu.

Nu știam unde să mă duc
Joi, șoferul român a trebuit să răspundă pentru accidentul fatal în fața instanței din Gent. „Îmi pare foarte rău.”, a spus bărbatul care s-a adresat și familiei, direct. „Nu mi-am dorit niciodată așa ceva. Nu știam unde să mă duc, așa că uitam la GPS-ul meu. Luminile roșii de la semafor m-au surprins. Accidentul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă.”
Familia a acceptat scuzele bărbatului, dar ele nu aduc înapoi mama și bunica. „Moartea ei ne-a afectat serios pe toți. Nu trăim, ci supraviețuim.”, a spus, emoționată, fiica Mireille. „Chiar și copiii mei încă își plâng bunica. Recent, fiica mea a spus că uneori i-ar plăcea să fie moartă, astfel încât să o poată îmbrățișa foarte tare pe bunica.” În instanță, procurorul a avut mai puțină simpatie față de șoferul camionului, care altfel nu are antecedente penale. „Conducerea unui camion necesită o atenție constantă.”, a spus el. „Și-a folosit telefonul mobil de parcă ar fi stat în salonul său și nu a mai acordat atenție șoselei. Era a așezat acolo ca un rege în palatul său, nu i s-a întâmplat nimic. Și apoi a trimis pe cineva la moarte.” Treizeci de luni de închisoare și o interdicție de conducere timp de patru ani este cerută de procuror pentru român. De asemenea, o amendă de 16.000 de euro. Judecătorul se va pronunța pe 27 mai.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.