Nu cumpărați. 11.000 de litri de motorină de contrabandă

Nu cumpărați. 11.000 de litri de motorină de contrabandă

Peste 11.000 de litri de motorină, 5 arme, aproape 155.000 de lei şi 27.500 de euro au fost ridicați de poliţiştii din Alba, în urma a 15 percheziții desfășurate la persoane bănuite de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud. 13 persoane au fost reținute.

La data de 26 septembrie 2018, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 15 percheziţii în 4 localităţi din judeţul Alba (Abrud, Bucium, Lupşa, Bistra).

Activitățile s-au desfășurat pentru documentarea activităţii infracționale a 14 persoane bănuite de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 - 2018, cei 14 bănuiţi, angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras combustibil din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat combustibilul sustras la propriile domicilii, iar ulterior l-ar fi folosit, în scop personal, sau l-ar fi vândut către alte persoane.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 11.471 litri de motorină şi 590 litri de ulei de motor, despre care există suspiciunea că provin din furturi, 6.054 de obiecte pirotehnice (petarde) deţinute în mod ilegal, 5 arme de vânătoare, care ar fi fost folosite la braconaj cinegetic, 94 de cartuşe pentru arme de vânătoare şi bani (154.204 de lei şi 27.500 de euro).

Toate cele 14 persoane vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, faţă de 13 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 27 septembrie, persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale, în sarcina lor fiind reţinute infracțiuni de furt calificat, tăinuire, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului materiilor pirotehnice.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.