Noi mărturii ale șoferilor români de camion blocați în Ucraina: „Ne-au zis că marfa e pradă de război” Recomandat

Noi mărturii ale șoferilor români de camion blocați în Ucraina: „Ne-au zis că marfa e pradă de război”

Mai mult de zece camioane românești conduse de români și moldoveni sunt blocate de 4 zile în vama Mohîliv-Podilskîi, în Ucraina, și nu pot intra în Republica Moldova.

Unul dintre șoferi, care aduce vitrine frigorifice din Rusia, susține că i s-a spus că marfa e captură de război. Conducătorii cu cetățenie română au cerut ajutor la consulul general al României la Bălți, care spune că blocajul e cauzat de fluxul de refugiți ucraineni ce fug din calea războiului. „Facem ce putem”, a declarat consulul pentru Libertatea.


La trecerea frontierei ucrainene de la Mohîliv spre vama moldovenească Otaci, mai mult de zece camioane din România sunt blocate de patru zile. O parte dintre șoferii TIR-urilor sunt moldoveni cu cetățenie română, alții au doar cetățenia moldovenească. Unul dintre ei, Alexandru Patlaciuc, care are 66 de ani, a vorbit pentru Libertatea despre situația în care se află. „Eu aduc vitrine frigorifice de la Oriol și le duc în Grecia. De 4 zile sunt aici. A venit un procuror, au deschis camionul, au fotografiat, au făcut inventar, m-au pus să semnez, mi-au luat actele. Mi-au zis că nu pot să trec că e marfă din Rusia, că rușii sunt bandiți și asta e pradă de război”, a povestit șoferul. El a mai spus că nici să plece să cumpere de mâncare nu a putut, pentru că îi e frică să nu îi fie furată marfa din camion: „Azi am stat flămând. Nu știu ce vor vameșii. Nici să plec fără camion nu pot, că mi-au luat pașaportul”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.