Mașinile trebuie dotate cu cutii negre de la 1 iulie. Cum funcționează? Recomandat

Mașinile trebuie dotate cu cutii negre de la 1 iulie. Cum funcționează?

Noua regulă pentru șoferi din iulie: cutia neagră la mașini va deveni obligatorie. În iulie 2024, șoferii se vor confrunta cu o inovație în traficul rutier: Sistemele de asistență din mașini vor deveni obligatorii, în caz contrar vehiculul nu va fi înmatriculat.


Oricine călătorește cu mașina știe că regulile și reglementările din jurul Codului Rutier sunt supuse unor schimbări constante. Din toamna anului 2023, șoferii trebuie să fie atenți la o inovație în ceea ce privește înmatricularea vehiculelor. Mașinile nou înmatriculate începând cu iulie 2024 trebuie să fie echipate chiar și cu unele sisteme de asistență importante.
Sistemele sunt menite să asigure o mai mare siguranță, după cum scrie „Auto Zeitung”. Printre altele, cutia neagră, cruise control, sistemele de avertizare în caz de somnolență și atenție și asistența la frânarea de urgență vor deveni obligatorii în mașini. Dar, din 2024, șoferii se vor confrunta și cu alte schimbări, după cum relatează echo24.de.

Reguli noi pentru șoferi: sistemele de asistență precum cutia neagră și compania vor fi obligatorii din 2024
Oricine cumpără o mașină nouă va trebui să aibă la bord o serie întreagă de sisteme de asistență începând din 2024, deoarece un nou regulament UE prevede anumite sisteme de asistență pentru șoferi pentru mașinile noi. Pentru vehiculele complet noi, această obligație se aplică deja din 6 iulie 2022, dar toate celelalte înmatriculări noi din Europa trebuie să fie echipate și cu următoarele sisteme începând cu 2024:


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.