Mărturiile șoferilor de camion care au tranzitat Ucraina: șpagă dacă vrei să ieși din țară Recomandat

Mărturiile șoferilor de camion care au tranzitat Ucraina: șpagă dacă vrei să ieși din țară

Camionagii ieşeni care au tranzitat zilele acestea Ucraina sunt oripilaţi de poliţiştii de frontieră ucraineni: aceştia cer şpagă tuturor celor care vor să iasă din ţara lovită de război.

Transportatorii ieşeni au povestit că cei de la frontiera ucraineană cer mamelor cu copii chiar şi 350 de euro, altfel nu ies din ţară. Pentru cei care au copii de 18 ani, şpaga este şi de 2.000 de euro numai pentru tânăr. De asemenea, transportatorii spun că numeroşi cetăţeni din Republica Moldova părăsesc ţara de teamă că ruşii vor ocupa ţara în scurt timp. Ce spun şoferii ieşeni îţi face părul măciucă.
Informaţiile ne-au fost furnizate de către şoferii unei firme de transport marfă din Iaşi care au ajuns acasă şocaţi de ceea ce au văzut. Aceştia sunt îngroziţi nu de războiul care devastează Ucraina, ci de practicile poliţiştilor de frontieră ucraineni care lasă să iasă din ţară pentru a ajunge în România doar cei care dau mită. Cei care nu au bani, indiferent că au copii, sunt ţinuţi să aştepte zile la rând.

 

“Au venit şoferii din Polonia, de la Lvov, au intrat în România prin Cernăuţi, şoseaua a fost goală, nu au avut probleme cu nimeni. În vamă la Cernăuţi, şoferilor noştri nu le-a venit să creadă cum se comportă poliţiştii de frontieră ucraineni cu cetăţenii lor. De exemplu, au dat peste o femeie care avea doi copii, unul de doi ani şi unul de patru, care stăteau pur şi simplu în vamă. Stăteau toţi trei de şapte zile iar cel de doi ani era îngheţat pur şi simplu. Până nu au găsit suma de 350 de euro, poliţiştii nu le-au dat voie să iasă din ţară.

Vameşii români le dau drumul rapid să intre în ţară. Le fac un control sumar şi apoi le dau drumul. Copilul de doi ani a fost luat de şoferii noştri români. L-au băgat într-o cabină pentru a-l încălzi. Au dat drumul la maximum la sirocou - un fel de radiator de căldură, parcă era în saună. Copilul nu mai mişca, era în şoc hipotermic. Abia după două ore, copilul a început să se mişte. Cel de patru ani era mai bine, deşi era şi el îngheţat de frig, abia vorbea”, ne-a povestit aseară transportatorul. (ziaruldeiasi)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.