MAE: Când trebuie șoferii de camion să prezinte un test COVID negativ la granița UK cu Franța Recomandat

MAE: Când trebuie șoferii de camion să prezinte un test COVID negativ la granița UK cu Franța

Franța a adoptat măsuri specifice în privința persoanelor care sosesc din Marea Britanie, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, pot intra în Franța doar persoanele care au un motiv absolut necesar, categoriile fiind menționate în atestația de deplasare pusă la dispoziție de Ministerul francez de Interne (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).

Categoriile vizate sunt cetățenii francezi, cetățenii unei alte țări din Spațiul European (UE, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elveția și Vatican), cetățenii britanici sau ai altui stat din afara Spațiului European, care pot intra în Franța doar pentru un motiv absolut necesar (urgență familială, sanitară, profesională, care trebuie justificată cu documente).

De asemenea, aceste categorii de persoane trebuie să prezinte un test tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de plecare (pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani), precum și declarația pe proprie răspundere prin care confirmă absența simptomelor specifice COVID-19, acceptă efectuarea unui eventual test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrarea în Franța și autoizolarea voluntară pentru o perioadă de 7 zile, precum și efectuarea unui al doilea test tip PCR la finalul perioadei de autoizolare.

Motivele absolut necesare pentru care este permis accesul din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Franța sunt disponibile la: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

Atenție! Cetățenii români care tranzitează Franța către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu maximum 72 ore înainte de sosirea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, testul fiind obligatoriu indiferent de mijlocul de transport utilizat (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae).

  • A fost prelungită până la data de 7 martie 2021 inclusiv măsura privind obligativitatea prezentării testului pentru infecția cu SARS-CoV-2 pentru călătoriile în Corsica. Pentru toţi călătorii cu vârsta de peste 11 ani care sosesc pe cale aeriană sau maritimă în insula Corsica, este obligatorie prezentarea unui test RT-PCR negativ sau a unui test antigen, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, cu excepţia transportatorilor rutieri. De asemenea, pasagerii trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere companiei de transport, în care să menţioneze că persoana în cauză a efectuat testul solicitat, nu are simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, nu este un caz confirmat COVID-19 şi nu are cunoştinţă să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu această boală într-un interval de 14 zile anterioare deplasării: https://www.prefectures-regions.gouv.fr/corse/Documents-publications/Covid19-prolongation-de-l-obligation-de-test-avant-l-arrivee-en-Corse.
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.