La CNAIR începe marea epurare: cine nu muncește va fi schimbat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a spus vineri, în cadrul primei sale conferinţe de presă, de la investire, că a cerut şefei CNAIR, Mariana Ioniţă, să facă o evaluare a acestor regionale şi a directorilor şi a departamentelor pe care le are, şi vor trebui schimbaţi angajaţii care nu performează sau care au probleme de integritate.
”Am cerut doamnei Mariana Ioniţă, directorul CNAIR, să facă o evaluare a acestor regionale şi a directorilor şi a departamentelor pe care le are, cu precizarea că nu are niciun fel de restricţii (...) Sunt realist şi ştiu că nu pot să fac în două zile toate aceste schimbări, dar cred că e important semnalul pe care l-am dat. Nu e nimeni omul nu ştiu căror grupuri de interese pentru care să sune nu ştiu cine şi pe care să nu poţi să îl schimbi. Oricine poate fi schimbat şi vor trebui schimbaţi acei oameni care nu performează sau care au probleme de integritate”, a spus ministrul, întrebat de neregulile de la Direcţia Regională de Drumuri Cluj, unde ar fi urmăriţi penal câţiva angajaţi.
Acesta a vorbit şi de problemele companiilor din subordine, de exemplu CFR Marfă are datorii de 3,8 miliarde lei.
Ministrul spune că ROMATSA a avut pierderi de 391 milioane lei în 2020, CFR Călători - 390 milioane lei, CNAB - 120 milioane lei, Tarom - 431 milioane lei.
”A dispărut traficul de călători şi au fost afectate. Au avut pierderi şi când exista trafic de călători multe din aceste companii, unele nu. Da mie nu mi se pare normal. Am auzit când a început pandemia că trebuie să fim solidari şi să strângem cureaua. Mie nu mi se pare normal ca numai de la privat să facă asta. Nu mi se pare normal ca, în momentul în care pierzi venituri şi pierzi efectiv din muncă, adică trebuie să lucrezi mai puţin, să nu reduci cheltuieli cu salariile, să nu aplici acele măsuri pe care le-a aplicat toată lumea, 4 zile din 5, fără prime etc. Primele semnale pe care le am sunt foarte nefericite. Dacă aceste companii şi oamenii care lucrează acolo îşi închipuie că vor întoarce mâna statului la infinit la spate ca să acopere unele lucruri care pot fi considerate chiar ca privilegii, nu se va întâmpla asta”, a spus Drulă.
Articole înrudite
- FOTO&VIDEO Zeci de șoferi de camion au rămas înzăpeziți
- Camion încărcat de 3 ori peste greutatea admisă. N-avea nici autorizație de transport
- COD ROȘU Remorca unui camion a fost luată de vânt
- Accident teribil pe Valea Oltului între două camioane
- Un șofer de camion a fost condamnat la închisoare pe viață. Ce crime a făcut?