IRU: necesitatea Digitalizării transportului rutier

IRU: necesitatea Digitalizării transportului rutier

Suportul pentru logistica digitală continuă să crească. Prima operațiune națională de transport a Greciei utilizând scrisoarea de trăsură digitală are loc astăzi.


Punând accentul pe pașii următori pentru utilizarea e-CMR transfrontalier în regiune, proiectul-pilot evidențiază avantajele unei eficiențe sporite a lanțului de aprovizionare și o mai mare transparență.
Franța și Estonia sunt țările care au aderat cel mai recent la Protocolul ONU privind scrisorile de trăsură digitale. Această nouă dezvoltare pentru regiunea balcanică promovează în viitorul apropiat un schimb de date privind lanțul de aprovizionare fără utilizarea hârtiei, ceea ce face sistemele de transport mai transparente, mai precise și mai eficiente.
Înregistrarea în timp real a datelor înseamnă că firmele primesc imediat informații cu privire la mărfurile transportate. Prin urmare, orice acțiuni ulterioare necesare se desfășoară mai rapid și cu costuri mai mici.

Boris Blanche, directorul executiv al IRU :
"Operațiunile de transport digital oferă infrastructura vitală pentru redefinirea modului în care oamenii și mărfurile se deplasează pe întreaga planetă. IRU este încântată să susțină și să faciliteze implementarea e-CMR ca parte a acestui fundament strategic pentru revoluția care se apropie în domeniul transportului".
Lansarea proiectului pilot este marcată printr-un eveniment de două zile în Salonic - "e-CMR: Digitalizarea transportului rutier" - axat pe electronizare și noul val de tehnologie în operațiunile logistice care reconfigurează industria.

Apostolos Kenanidis, președintele Federației Elene a Transportatorilor Rutieri (OFAE), spune:
"Abordarea digitală în transportul rutier nu este doar o opțiune. Este o chestiune de sustenabilitate și dezvoltare a industriei noastre. În acest sens, suntem foarte bucuroși să anunțăm oficial lansarea proiectului pilot e-CMR în Grecia. OFAE sprijină pe deplin inițiativa de testare și analiză a avantajelor transportului digital în Grecia. Acesta reprezintă viitorul operațiunilor logistice. "
Susținut de Ministerul Infrastructurii și Transportului din Grecia și organizat de OFAE, în colaborare cu Hermestrans SA, evenimentul reunește speakeri și invitați din comunitățile politice și de afaceri din Grecia, din țările vecine și din IRU în vederea identificării pașilor următori pentru sectorul transporturilor din regiunea balcanică, transporturi ce se desfășoară într-o piață puternic globalizată și competitivă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.