INFOGRAFIE Cum a fost aruncat capacul care l-a ucis pe șoferul român de camion? Sunt 5 suspecți Recomandat

INFOGRAFIE Cum a fost aruncat capacul care l-a ucis pe șoferul român de camion? Sunt 5 suspecți

Șoferul de camion Gheorghe Tibil și soția sa, Ghiță, erau nedespărțiți. Vineri seară, un capac de canalizare a fost aruncat prin parbrizul camionului lor. 

Gheorghe, aflat la volan, a murit.

Cu câteva zile înainte de decesul camionagiului care a primit un capac de canalizare prin parbriz pe E42, un alt șofer a raportat un incident similar în același loc

Cinci adolescenți din Andenne, un oraș din provincia Namur, au fost arestați în cadrul anchetei privind moartea unui șofer de camion român vineri seară. Bărbatul a murit după ce un capac de canalizare a fost aruncat de pe un pod pe autostradă, pe E42, între Andenne și Héron. Un incident similar a avut loc în același loc cu câteva zile înainte, potrivit RTL.

Potrivit canalului comercial, un șofer de camion a depus o plângere după ce un capac de canalizare a fost aruncat miercuri. Primarul a confirmat pentru RTL că mai multe capace de canalizare au dispărut în apropierea celor două incidente. Nu este încă clar dacă incidentul de miercuri are legătură cu incidentul mortal de vineri seara.

Duminică seară, cinci tineri au fost arestați în legătură cu acest al doilea caz, relatează parchetul din Namur. Aceștia sunt trei adulți și doi minori și s-au născut în 2005 și 2006. Potrivit RTL, cei cinci tineri sunt "necunoscuți de justiție". Suspecții au fost identificați după ce unul dintre ei a mers chiar la poliția din Andenne pentru a depune mărturie. Cei cinci tineri sunt toți din Andenne.

Procuratura nu a vrut deocamdată să facă publice alte informații, astfel că rămâne neclar de ce a fost aruncat capacul de canalizare pe autostradă. Potrivit presei valone, suspecții ar fi comis faptele "după ce au consumat protoxid de azot". Cine a jucat ce rol în acest incident, investigațiile ulterioare ar trebui să dezvăluie. Potrivit RTL, suspecții au fost confruntați luni după-amiază, întrucât au scos la iveală versiuni diferite ale faptelor.

Parchetul a confirmat totuși că capacul de canalizare era atașat de o frânghie și că, prin urmare, autorii au atârnat astfel capacul de pe pod.

Un român de 50 de ani a murit pe loc
În urma incidentului a murit un șofer de camion român în vârstă de 50 de ani, care se afla în camion împreună cu soția sa. Capacul de canalizare a străpuns parbrizul camionului său, bărbatul fiind ucis pe loc.

Parchetul a calificat cazul drept crimă. "Este vorba de un act deliberat", a declarat procurorul Régine Cornet. "Un judecător de instrucție a fost avansat și dispune în prezent o serie de acte de anchetă. Încă o dată: conform primelor constatări, este vorba de un atac deliberat!", potrivit portalului gva.be.


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.