Închirierea „camioanelor fără șofer” din alte state UE: două luni pe an, maxim 25% din flota proprie Recomandat

Închirierea „camioanelor fără șofer” din alte state UE: două luni pe an, maxim 25% din flota proprie

Parlamentul European și Consiliul Europei au căzut de acord în privința „închirierii de vehicule fără șoferi” din alte state UE.

Argumente:
- Necesitatea de a răspunde la vârfurile de cerere pe termen scurt și sezoniere pentru camioane închiriate
- Închirierea unui camion fără șofer dintr-un alt stat membru va fi mai ușoară
- Utilizarea vehiculelor închiriate dintr-o altă țară a UE este permisă timp de cel puțin două luni.

Negociatorii Parlamentului și ai Consiliului au convenit să relaxeze restricțiile existente privind utilizarea dubelor sau camioanelor fără șoferi angajați dintr-o altă țară a UE.
Acordul provizoriu va actualiza normele UE actuale care oferă un nivel minim de deschidere a pieței pentru utilizarea vehiculelor de marfă (dube sau camioane) închiriate fără șoferii acestora.

Acordul va relaxa restricțiile existente pentru închirierea acestor vehicule din alte țări ale UE, pentru a permite operatorilor de transport, companiilor de închiriere și leasing să răspundă vârfurilor de cerere pe termen scurt, sezoniere sau temporare sau să înlocuiască vehiculele defecte sau avariate. În plus, acordul la care au ajuns Parlamentul și Consiliul va contribui la obiectivele UE în materie de climă, deoarece vehiculele închiriate tind să fie mai noi, mai sigure și mai puțin poluante.
Statele membre au convenit să permită utilizarea dubelor sau camioanelor închiriate fără șoferi din alte țări UE, dar s-au opus unei deschideri complete a pieței din cauza posibilelor distorsiuni fiscale. Negociatorii PE s-au asigurat că aceste companii de transport vor avea opțiunea de a folosi vehicule închiriate timp de cel puțin două luni pe an.
Statele membre pot alege, de asemenea, să solicite ca aceste vehicule să fie înmatriculate conform regulilor lor după 30 de zile de utilizare. Companiile vor trebui să raporteze autorităților lor naționale utilizarea vehiculelor închiriate, pentru a se asigura că aceasta nu reprezintă mai mult de 25% din flota totală de vehicule de marfă utilizată de afacerea implicată.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.