Guvernul alocă 250.000.000 euro pentru achiziția de microbuze electrice Recomandat

Guvernul alocă 250.000.000 euro pentru achiziția de microbuze electrice

Guvernul alocă 250 milioane euro pentru achizția de microbuze electrice.

„Alocăm, prin PNRR, peste 250 de milioane de euro pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor în aproximativ 1.200 de localități, după ce, în urmă cu o lună și jumătate, învățământul a primit o sumă impresionantă, tot prin PNRR, de peste 1 miliard de euro fără TVA, pentru dotarea a peste 5.600 de unități de învățământ preuniversitar. Este încă un pas pe care-l facem în direcția unui sistem de învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor care învață aici, în România.

Ne-am asumat că educația este o prioritate şi dovedim acest lucru. România poate crește și se poate dezvolta doar prin educație, doar prin tineri pregătiți, ținând cont de cerințele pieței muncii. Este de datoria noastră să asigurăm condiții decente pentru a învăța tuturor elevilor, indiferent de locul în care s-au născut, la țară sau la oraș, într-o zonă mai mult sau mai puțin dezvoltată economic”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Alocarea financiară a fost de 250 de milioane de euro, fără TVA, iar la valoarea contractelor se adaugă și cofinanțarea (variată) din partea Consiliilor județene de aproape 7,5 milioane de euro.

Obiectivul urmărit prin intermediul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, cu un consum energetic redus. Această investiție va contribui, de asemenea, la obiectivul Ministerului Educației de a combate fenomenul abandonului școlar în învățământul preuniversitar.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.