GRAFICE Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 21% Recomandat

GRAFICE Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 21%

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 24,7%, în primele 11 luni din 2021, comparativ cu intervalul similar din 2020, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.

În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, pe serie brută s-a consemnat creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+39,5%), comerţul cu autovehicule (+26,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+22,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+19,9%).
 

Foto: (c) insse.ro


De asemenea, raportat la intervalul de referinţă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 23,6%.
 

Foto: (c) insse.ro


În acelaşi timp, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 42,1% mai mare faţă de primele 11 luni din anul anterior, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+44,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+42,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+33,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+29,1%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+28,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2021, a înregistrat o cifra de afaceri cu 40,6% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
 

Foto: (c) insse.ro


În luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 0,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,5%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+0,5%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 1,9%.
 

Foto: (c) insse.ro


Datele INS relevă faptul că afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 0,8%.
 

Foto: (c) insse.ro


În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-17,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-4,9%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,1%). În schimb, creşteri au înregistrat: activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,6%).

Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,6%.
 

Foto: (c) insse.ro


În luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 15%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+16,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+15,4%) şi la comerţul cu autovehicule (+13,2%).

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 13,5% faţă de luna noiembrie 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 86,3% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+256,0%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+130,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+64,4%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+17,4%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 8,8%, arată Agerpres.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.