FOTO/VIDEO. Țigări de contrabandă găsite în CAMION

FOTO/VIDEO. Țigări de contrabandă găsite în CAMION

Poliţiştii de frontieră de la Petea, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea, au descoperit, într-un caamion condusă de un cetăţean român, o tonă de tutun vrac, fără marcaje fiscale, marfa fiind ascunsă printre cutii cu detergenţi lichizi. Tutunul şi autovehiculul au fost confiscate, iar bărbatul a fost reţinut.


Potrivit Poliţiei de Frontieră, miercuri, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat de 27 de ani, din judeţul Suceava, conducând o autoutilitară marca MAN, înmatriculată în România.

Conform documentelor prezentate la control, şoferul transporta detergent şi balsam pentru rufe, însă, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrători ai Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au făcut un control amănunţit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleţi pe care se aflau mai multe cutii care conţineau tutun vrac pentru care şoferul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.

 

În urma inventarierii tutunului descoperit, a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, în valoare de 868.000 de lei (aproximativ 184.000 euro).

 

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor.

Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac, conform Codului Fiscal.

Totodată, el a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

 

Despre noi

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.