FOTO Germania, blocată de tractoare și de greva fermierilor Recomandat

FOTO Germania, blocată de tractoare și de greva fermierilor

Aproximativ 680 de vehicule și 1.300 de manifestanți se aflau în această după-amiază la Poarta Brandenburg, potrivit FAZ.

Un protestatar a fost lovit de o mașină și grav rănit în Saxonia Inferioară, potrivit poliției locale.

În unele regiuni din Germania, grupuri de extremă dreapta au reușit să se infiltreze și, în unele cazuri, să preia conducerea protestelor fermierilor împotriva reducerilor de subvenții anunțate de guvern la sfârșitul anului trecut.

La prânz, la Dresda, capitala landului Saxonia, figuri din rândurile sașilor liberi, un mic partid de extremă dreapta înființat în 2021, au luat cuvântul la un miting în fața operei Semperoper, a relatat postul de televiziune MDR.

A Treia Cale, un partid neonazist format de foști membri ai partidului de extremă dreapta NPD în 2013, a făcut un apel pe site-ul său de internet pentru ca susținătorii săi să se alăture fermierilor protestatari.

Delegații regionali ai partidului de extremă dreapta Alternative für Deutschland s-ar fi alăturat protestului fermierilor din Stuttgart, în sud-vestul Germaniei.

Asociația centrală a fermierilor din Germania a încercat în mod repetat să se distanțeze de partidele de extremă dreapta care au aclamat apelul său la proteste.

Guvernul german declară că nu se vor mai face modificări în ceea ce privește eliminarea treptată a subvențiilor agricole

Pe fondul protestelor de astăzi, guvernul german a declarat că nu ia în considerare alte modificări ale planurilor de eliminare treptată a subvențiilor agricole.

"Nu există nicio considerație în cadrul guvernului pentru a schimba ceva", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt a adăugat:

În cele din urmă, un guvern trebuie să decidă și trebuie să deschidă calea, iar acest lucru nu poate fi întotdeauna pe placul tuturor.


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.