Documente ce aparțin Bechtel, găsite pe câmp. Compania a încasat un miliard $ pe 50 km din Autostrada Transilvania Recomandat

Documente ce aparțin  Bechtel, găsite pe câmp. Compania a încasat un miliard $ pe 50 km din Autostrada Transilvania

Poliția națională și angajaţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au ridicat astăzi, 9 iulie 2021, documentele aruncate de compania Bechtel pe un câmp de lângă localitatea Giroc, Timișoara.

Potrivit autorităților locale, terenul pe care e aruncată grămada de documente, multe afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile și mâncate de insecte, este unul privat.

„Vă putem confirma acțiunea”, a menționat biroul de presă de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj, care a adăugat că nu este vorba de documente ce aparțineau DRDP Cluj.

Autoritățile din localitatea Giroc anunță că au verificat și ele perimetrul încă de joi, după apariția articolului.„Am fost ieri cu Poliția Locală, am constatat că există documentele acolo exact cum au apărut în presă. Sunt deteriorate în mare parte, nu păreau să fie recent depozitate acolo, au trecut ceva ploi peste ele. E un teren privat, nu este al primăriei. Eu am anunțat și Poliția Locală și Poliția Națională, care m-au anunțat că o să facă o anchetă. Am fost ieri și am asigurat perimetrul, ca să nu se distrugă probe”, a declarat Dan Vîrtosu, viceprimar al comunei Giroc, potrivit bzi.ro.

Potrivit unei perspective Google Earth, containerele se află pe respectivul teren din 2014.

Autostrada Transilvania a fost primul contract de infrastructură rutieră mare semnat în regiune. În 2003, premierul Adrian Năstase anunța că Autostrada Transilvanai (450 de km) va fi terminată în 2013. După ce a încasat un milliard de dolari, compania constructorare Bechtel a rerușit să finalizeze doar 50 de kilometri.

Porțiunea dintre Brașov și Târgu Mureș a fost complet abandonată. Între Târgu Mureș și Gilău sunt 105 kilometri, deschiși fiind 84 de kilometri, mai puțin porțiunea Ogra – Câmpia Turzii.

Pe tronsonul Gilău – Borș, în lungime de 162 de kilometri, este un adevărat dezastru. A fost finalizată doar 10% din autostradă, pentru restul tronsoanelor termenele de deschidere fiind 2022 – 2024.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.