DEMENȚĂ. O primărie a amendat Compania de Drumuri pentru montarea PARAPEȚILOR MORȚII

DEMENȚĂ. O primărie a amendat Compania de Drumuri pentru montarea PARAPEȚILOR MORȚII

Primaria Comunei Afumati sustine ca a amendat cu suma de 100.000 lei Compania de Drumuri pentru ca a montat fara autorizatia de construire un parapet metalic elastic cu cabluri pe axul DN2. Primaria din Afumati sustine ca lucrarile Companiei de Drumuri, cea in administrarea careia se afla DN2, incalca solicitari anterioare ale administratiei locale pentru infiintarea a trei noi treceri de pietoni in statiile de transport in comun. In replica, CNAIR sustine ca va contesta amenda, daca o va primi, intrucat lucrarile executate nu ar avea nevoie de autorizatie de construire conform reglementarilor in vigoare.

"Aceasta lucrare efectuata de C.N.A.I.R din cadrul Ministerului Transporturilor incalca solicitarile anterioare ale Primariei Afumati cu privire la infiintarea celor 3 treceri de pietoni pentru 3 statii noi ale R.A.T.B-ului, respectiv:
1. STATIA MERT ( DALAN) DN.2 - KM 13+200
2. STATIA DRAGON MAXIM ( TEHNOELECTRIC) DN.2 - KM. 13+450
3. STATIA NOTARIAT DEAL DN.2 - KM 14+300

Atragem atentia asupra modului de lucru al acestei institutii, care nu colaboreaza cu autoritatile locale pe raza carora efectueaza lucrari fara a tine cont de particularitatile locale, blocand accesul cetatenilor din Comuna Afumati la un mijloc de transport in comun, acestia fiind nevoiti sa parcurga intre 1-3 km pentru a avea acces la serviciile RATB", se arata intr-o comunicare a Primariei Afumati publiate pe Facebook.

"Va atragem atentia ca in ultima perioada au existat 2(doua) decese avand ca si cauza directa lipsa trecerilor pentru pietoni, giratoriilor si a semafoarelor, respectiv lipsa accesului cetatenilor la transportul in comun, scoli, etc. Avand in vedere toate aceste considerente, Comuna Afumati se claseaza ca punctul negru nr. 1 pe DN2 aflandu-ne in imposibilitatea de a proteja cetatenii pe tronsonul de drum aflat in administrarea CNAIR. Va rugam, sa luati, de urgenta, masuri in acest sens!!!", se mai arate in postare.

In replica, Compania de Drumuri informeaza ca "in cazul in care va primi oficial aceasta notificare, o va contesta deoarece lucrarile de montare a separatoarelor de sens nu necesita autorizatie de construire".

Potrivit CNAIR, "avand in vedere prevederile normelor legislative si tehnice, montarea de parapete rutier pe drumurile publice este o activitate de intretinere, de crestere a gradului de siguranta rutiera care nu necesita autorizatie de construire".

Compania de Drumuri (CNAIR) a montat, in urma cu trei zile, un parapet metalic pe cablu in axul DN2 pe raza comunei Afumati, o premiera pe drumurile nationale de tara.

"Parapetul a fost montat pe DN2, in zona localitatii Afumati pe o lungime de 2 km si este experimental, fiind monitorizat, solutia urmand a fi extinsa si pe alte drumuri nationale. Acasta solutie este implementata in vederea reducerii substantiale a numarului de accidente frontale pe sectoarele de drumuri nationale agglomerate cu doua benzi pe sens", transmite CNAIR intr-un comunicat.

"Precizam ca acest tip de parapet, montat pana acum lateral, si-a demonstrate utilitatea in cazul parasirii sensului de mers a autovehiculelor si in ceea ce priveste siguranta preluarii socului in cazul unei coliziuni", mai transmite CNAIR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.