De ce s-a închis Valea Oltului? Explicațiile lui Grindeanu

De ce s-a închis Valea Oltului? Explicațiile lui Grindeanu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a explicat luni că lucrările de defrișare din zona Văii Oltului sunt efectuate vara deoarece condițiile permit muncitorilor să lucreze până la 14 ore pe zi, lucru imposibil de realizat noaptea din cauza riscurilor.

"Pe unul dintre loturile autostrăzii Pitești - Sibiu, de la Boița la Cornetu, trebuie să defrișăm circa 36 de hectare de pădure, din care 10 hectare se află lângă carosabil, la înălțimi de până la 70-80 de metri deasupra drumului. Aceste lucrări se pot face doar pe parcursul zilei.

Nu se poate lucra noaptea în astfel de condiții, deoarece viața muncitorilor ar fi în pericol," a declarat Grindeanu la un post de televiziune.

Ministrul a subliniat că efectuarea defrișărilor în toamnă ar fi fost riscantă din cauza sezonului ploios care începe în septembrie în zona de munte. El a menționat că următoarea fereastră de oportunitate pentru aceste lucrări ar fi fost abia în mai-iunie 2025, ceea ce ar fi întârziat proiectul cu un an.

"Am decis să facem aceste lucrări acum, în lunile iulie și august, pentru a folosi la maxim perioada de vară și a evita întârzierile. Am cerut părerea companiilor private și nimeni nu a recomandat lucrul pe timp de noapte," a explicat ministrul.

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună, de la 8 iulie, doar pe timpul zilei, între orele 6:00 și 20:00, pentru a permite desfășurarea lucrărilor. CNAIR a anunțat rute ocolitoare pentru traficul redirecționat în această perioadă.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.