Curtea de Apel: Autorizația Euroins rămâne suspendată Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Instanţa a confirmat astăzi, din nou, decizia pe care a luat-o ASF în cazul Euroins România, respingând contestaţiile din partea asigurătorului.
Este a doua oară într-o săptămână când Curtea de Apel București a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației asiguratorului.
Curtea de Apel a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației
“Respinge cererea de suspendare ca neîntemeiată. Cu recurs în zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia instanţei.
În această seară, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a anunţat că a luat act de hotărârea pronunțată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel București, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată, potrivit Autorităţii.
Demn de remarcat este faptul că deciziile pe care le-a luat Autoritatea de Supraveghere Financiară în cazurile City Insurance și Euroins sunt confirmate a fi corecte și legale de către instanțele de judecată competente.
Este astfel vizibil că, în pofida oricăror alte interpretări, ASF a acționat pentru asigurarea legalității depline și în piața asigurărilor. Atât City Insurance, cât şi Euroins au primit în ultimii ani cele mai dure sancțiuni din istoria ASF.
De cele mai multe ori, măsurile dispuse de ASF sunt contestate tocmai de către cei care aleg să încalce dispozițiile legale incidente.
Se pune deci o întrebare firească: fie cei în cauză nu cunosc legea, fie pur și simplu sunt adepții încălcării acesteia? Indiferent de răspuns, sancțiunile care au mers până la ridicarea licențelor celor două companii demonstrează că ASF nu tolerează acest comportament. Mulți s-au întrebat “de ce acum?”.
Dar pașii parcurși de ASF sunt prevăzuți în mod clar de legislația română și în cea europeană. Nu este deloc simplă disciplinarea unor comportamente incorecte, iar demersul Autorității a fost făcut cu respectarea tuturor legilor în vigoare și în conlucrare cu organele și instituțiile relevante ale statului român.
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în data de 17 martie 2023, să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvență a companiei.
Conform dispozițiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, A.S.F. este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.
Articole înrudite
- FOTO&VIDEO Zeci de șoferi de camion au rămas înzăpeziți
- Camion încărcat de 3 ori peste greutatea admisă. N-avea nici autorizație de transport
- COD ROȘU Remorca unui camion a fost luată de vânt
- Accident teribil pe Valea Oltului între două camioane
- Un șofer de camion a fost condamnat la închisoare pe viață. Ce crime a făcut?