Cum vor fi judecați tinerii care au ucis un șofer român cu un capac? Recomandat

Cum vor fi judecați tinerii care au ucis un șofer român cu un capac?

Moartea soferului de TIR Gheorghe Tibil, ucis in Belgia de un capac de canal aruncat de mai multi adolescenti direct in parbrizul autovehiculului condus de roman a provocat indignare si emotie in randul opiniei publice din Romania. Dar, daca autoritatile de la Bucuresti nu s-au aratat prea preocupate de caz, europarlamentarul Vlad Gheorghe s-a implicat puternic, pentru ca familiei Tibil sa i se faca dreptate.

El a solicitat reincadrarea faptei ca omor, dupa ce romanii din tara si din diaspora au fost indignati ca autoritatile de resort din Belgia ar trata cazul romanului ca pe o simpla ingreunare a circulatiei pe drumurile publice.

Reincadrarea faptei ca omor ramane o posibilitate, a raspuns ministrul Justitiei din Belgia, la interpelarea facuta de eurodeputatul USR in Parlamentul European. „In acest moment, incadrarea juridica a faptelor este una provizorie, a precizat Ministerul Public belgian in replica la interpelarea mea de zilele trecute. Ministrul belgian sustine ca a transmis Ministerului Public solicitarea mea de reincadrare a faptelor la omor si a dat asigurari ca atat ministrul, cat si ministerul public considera ca vorbim despre o fapta cu premeditare cu consecinte tragice”, a scris Gheorghe intr-o postare pe o retea sociala.

In raspunsul oficial ministrul precizeaza ca, desi judecatorul de instructie are autonomie si poate decide in favoarea unei incadrari sau a alteia, obstructionarea traficului nu este cea finala, ea putand sa se modifice in cel putin doua alte etape din parcursul procesual. Aceasta prima incadrare data de judecatorul de instructie nu are consecinte la nivelul judecarii pe fond a cauzei, insa poate determina in final instanta de judecata a dosarului – fie tribunalul penal, fie curtea de azise. Cea din urma este cea mai inalta instanta belgiana cu jurisdictie penala, singura care poate condamna pe cineva la inchisoare pe viata si unde se judeca doar infractiunile grave.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.