Reguli mai stricte și controale riguroase pentru camioane în Austria Recomandat
- Scris de Administrator
- Imprimare
Austria a impus reguli mai stricte și controale mai riguroase pentru transportul de animale vii, începând de vineri, 20 septembrie 2024, atât pe teritoriul său, cât și în tranzit.
Noile măsuri au fost anunțate de ministrul Protecției Animalelor, Johannes Rauch și vizează creșterea bunăstării animalelor transportate.
Printre noile măsuri se numără obligativitatea hrănirii regulate și a accesului constant la apă pentru toate animalele transportate. În plus, transporturile vor fi permise doar la temperaturi cuprinse între 5 și 30 de grade Celsius, dacă vehiculul nu este dotat cu un sistem de climatizare.
Pentru a se asigura respectarea noilor reguli, condițiile din timpul transportului trebuie să fie documentate cu fotografii și videoclipuri, care vor fi transmise autorităților după fiecare călătorie. „Animalele nu sunt bunuri, ci ființe simțitoare. Stabilim acum standarde și mai stricte pentru bunăstarea lor”, a declarat Rauch.
Anual, în Austria sunt încărcate în camioane și transportate către alte țări aproximativ 100.000 de bovine și viței, iar călătoriile acestora durează adesea zile întregi. Multe dintre animale suferă de sete și sunt expuse la căldură extremă sau frig, ceea ce poate duce la moartea acestora din cauza deshidratării sau altor factori. Noile reguli vizează protejarea acestor animale de astfel de suferințe.
Noile reglementări nu se limitează doar la bovine, ci includ toate animalele de fermă, precum porci, oi și capre. Fiecare transport trebuie să asigure hrănirea după cel mult nouă ore și accesul permanent la apă pentru animalele adulte. În plus, pentru a menține temperatura corespunzătoare în timpul transportului, va fi utilizat un instrument meteorologic dezvoltat de Geosphere Austria.
Camioanele de transport trebuie să fie echipate conform noilor cerințe, incluzând jgheaburi adecvate, înălțime corespunzătoare și dotări tehnice precum sisteme de navigație și tahograf. Documentația fiecărui transport va trebui transmisă autorităților pentru a asigura conformitatea.
Organizația Vier Pfoten a salutat noile măsuri, considerându-le un pas important în protejarea bunăstării animalelor, dar a subliniat că sunt necesare măsuri suplimentare: „Deși reglementarea reprezintă un pas important, cerem în continuare interzicerea completă a transportului puilor neînțărcați și a transporturilor pe distanțe lungi către state terțe„, a declarat un reprezentant al asociației.
Asociația împotriva fabricilor de animale (VGT) solicită, de asemenea, interzicerea transportului puilor de mamifere neînțărcați, precum vițeii sub două luni, și impunerea unei limite de opt ore pentru transportul tuturor animalelor înțărcate, pentru a reduce suferința acestora.
Articole înrudite
- VIDEO. Vulcangas: prima stație de LNG și Bio-LNG din România
- VIDEO. Șeful Iveco România: despre anul 2024 și combustibilii alternativi
- Acțiunea BARIERA la frontiera Nădlac II și alte două PTF-uri. Sute de camioane și autocare au fost controlate
- Poliția austriacă a detectat pericol major la un camion condus de un român
- ANALIZĂ Piața camioanelor „a frânat” în Europa. Ce se va întâmpla în viitor?