Cum mai stăm în afacerile cu mașini

Cum mai stăm în afacerile cu mașini

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în august cu doar 0,8%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm mult scăzut faţă de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 4,8%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).


În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile cu maşini au crescut cu 12,7%, serie brută, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,1%, serie brută.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,2%).

Totodată, scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,1%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.