Cum a ajuns să fie parcat un camion pe trotuar? De cine era „protejat”? Recomandat

Cum a ajuns să fie parcat un camion pe trotuar? De cine era „protejat”?

Dacă ai pile la serviciile secrete (STS) poți parca camionul unde vrei. S-a întâmplat la Vaslui, ieri, când ditamai vehiculul a fost „tras” pe trotuar, fix într-o intersecție din zona Gării. Firește că niciun echipaj de la Poliția Locală sau de la cea Rutieră nu a venit în zonă, deși știm cu toții că în Codul Rutier scrie clar că nu poți parca pe trotuar un ditamai camionul.

Curios este de văzut cum a ajuns acesta în zonă, fiind e știut faptul că utilajele de trafic greu nu au acces în mijlocul orașului. I-am întrebat pe cei care au parcat și ne-au spus că au toate „avizele”… verbale necesare și de la Poliție, dar și de la Primărie, explicându-ne că ei au de tras niște cabluri prin zonă și că nu are ce să li se întâmple, fiindcă au protecție de sus. Pietonii care treceau prin zonă comentau, fiindcă TIR-ul bloca întru totul trotuarul.

Nu mai vorbim de cei cu magazinele din zonă, care ad-hoc, ni s-au alăturat la realizarea acestui articol. „Domnilor, cineva ar fi trebuit să ne anunțe de acest lucru. Nu veniți pur și simplu cu TIR-ul în fața magazinului, fiindcă ne pierdem clienții. Pe praful acesta, orice cumpărător care nu ne trece pragul, ne afectează”, a spus, supărat, unul dintre comercianții din zonă, care vindea mâncare pentru animale.

Poliția Locală a pus batista pe țambal, fiindcă era vorba de camionul STS-ului, iar Poliția Rutieră nu-i amendează pentru că nu are sesizare

Reprezentantul firmei a spus: „Dar nu am altă variantă. Dați-mi altă variantă! Să blochez strada de aici (n.r. d-bul Republicii, din intersecția semaforizata de la Gară)? Eu nu am nicio problemă. La cât e frecat orașul, dacă mai vin să blochez linia asta … Da, Poliția Locală mi-a zis să parchez aici! Eu am cerut aprobare să parchez într-un loc, unde este spațiu. Am venit, am măsurat spațiu unde vreau să parchez și am văzut că îmi încape camionul. Altă variantă era să blochez linia de acolo (n.r. b-dul Republicii). Și nu se mai circula nici pe aici (n.r. trotuar), nici pe acolo (n.r. bulevard). Am și dreptul acesta. Pentru a face lucrarea pot să blocăm și o altă arteră”.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.