Cum a ajuns o româncă șofer de camion în Italia Recomandat

Cum a ajuns o româncă șofer de camion în Italia

Marcela Tauscher se numără printre românii care au ales să plece în străinătate pentru a-și asigura un trai mai bun. Povestea sa este însă una deosebită, reușind să se reprofileze profesional după ce mulți ani a lucrat ca și badantă. În prezent, Marcela este șofer de camion, reușind astfel să pătrundă într-un domeniu dominat autoritar de bărbați.

Recent, Marcela Tauscher, o româncă în vârstă de 40 de ani, și-a povestit experiența de viață marcată de multe schimbări publicației Foro Transporte Profesional.

La începutul anilor 2000, Marcela a decis să plece în Italia, la scurt timp după ce mătușa sa a ajuns în această țară. Ea a ales orașul Mantova, fără să știe deloc limba italiană. La început ea a lucrat ca badantă pentru o pensionară. Ulterior, ea a muncit timp de 7 ani într-o fabrică de textile. În anul 2014, Marcela a decis să facă o schimbare profesională radicală. Astfel, ea și-a găsit un post de șofer de camion, deținând încă din 2004 un permis de conducere ca șofer profesionist.

Pasionată de șofat, Marcela a recunoscut însă că i-a lipsit sprijinul necesar pentru a-și urma visul mai devreme. Ea este foarte mulțumită deoarece spre deosebire de locul de muncă anterior, acum are timp pentru relaxare în pauzele lungi de la volan.

„Am motorină în sânge. Aveam nevoie doar de doza de curaj necesară ca să-mi urmez această pasiune. Primul loc de muncă în acest sector a apărut datorită conexiunilor unui prieten drag. Am început cu o camionetă, apoi camion și remorcă. Transportam pachete de lenjerie intimă la punctele de vânzare, dar în 2020, cu Covidul, volumul de muncă a scăzut inevitabil și a trebuit să caut o alternativă. Atunci m-am alăturat companiei Autamarocchi, pentru care transport containere”, a povestit Marcela.

Marcela, badanta care a ajuns șoferiță de camion din Italia
În afara serviciului, prin intermediul unui grup de WhatsApp, Marcela le oferă sprijin psihologic femeilor care doresc să activeze în acest domeniu dominat de bărbați.

„În ultima vreme, am observat multe fete tinere, noi în domeniu, mai ales străine. Așa că am creat un grup de Whatsapp împreună cu alți colegi, pentru ca noi, cei care transportăm containere, să ne ajutăm unii pe alții.

Schimbăm informații utile, sfaturi, astfel încât noile venite să știe că pot conta pe sprijinul celor mai experimentați, pentru că nu este suficient doar să aducem femeile în acest sector, scopul este să ne asigurăm că aceste fete rămân. Contribuția mea este pur și simplu să le ajut să vadă frumusețea acestei profesii”, a declarat Marcela.

Extrem de pasionată de ceea ce face, Marcela a subliniat frumusețea profesiei de șofer de camion, care îi oferă posibilitatea de a întâlni oameni noi și de a pune bazele unor prietenii trainice.

„Ceea ce îmi place cel mai mult este posibilitatea de a întâlni mereu oameni noi, de a crea noi prietenii. Partea mai psihologică a acestui loc de muncă mi se pare foarte interesantă, dacă o putem defini așa, deși astăzi este din ce în ce mai dificil să găsești persoane care încă vor să râdă și să glumească.

Aud mulți colegi plângându-se, mulți sunt obosiți, dar fiecare are motivele sale și nu mi se pare util să judec pe alții pentru că fiecare urmează căi de viață și profesionale diferite. Îmi fac treaba cu pasiune și sunt fericită așa”, a mai spus Marcela.


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.