Cu ce se ocupă „prinții asfaltului”, copiii lui Umbrărescu Recomandat

Cu ce se ocupă „prinții asfaltului”, copiii lui Umbrărescu

Dorinel Umbrărescu construiește cam 50% din drumurile și autostrăzile din România. „Regele asfaltului” deține două firme – Tehnostrade și Spedition UMB, companii de construcții utilitare și de infrastructură – pe care le controlează împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu.

Dorinel Umbrărescu urmează să lase cele două afaceri în grija celor doi băieți ai săi, Alexandru-Teodor (33 de ani) și Petru Răzvan (31 de ani), pe care deja îi pregătește de ceva timp în această direcție. Cu siguranță va avea o pensie liniștită și lipsită de griji, dar, în același timp, vrea să lase companiile sale de suflet pe mâini bune, scrie romaniatv.net.

Regele asfaltului a lucrat, până la începutul anilor 1990, în cadrul Întreprinderii Agricole de Stat din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, și a continuat în cadrul autobazei Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeași localitate.

A debutat în lumea afacerilor abia la sfârșitul anilor 1990, inițial ocupându-se cu transportul internațional. A început cu două camioane, dar în câțiva ani, flota sa de transport a ajuns la peste o sută de mijloace de transport.

În 2017, profit.ro anunța că Regele asfaltului și-ar fi vândut partea sa de acțiuni din compania Spedition UMB către soția șii fii lui, el păstrând doar 1% din companie. Mirela Umbrărescu, soția omului de afaceri, a ajuns, astfel, să dețină 89% din companie, iar copiii câte 5% fiecare.

Ca urmare a retragerii tatălui din afaceri, Alexandru și Răzvan au pe mână acum sute de milioane de euro și mii de angajați, făcând parte din conducerea celor două mari companii de construcții UMB Spedition și Tehnostrade, alături de mama lor, Mirela Umbrărescu.

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro în 2022, Dorinel Umbrărescu face parte din elita județului Bacău, alături de frații Dedeman, Ioan Teslaru și Ștefan Vuza, alți milionari, și cu companii importante pe piața românească.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.