Controale „TRUCK&BUS” în Timiș: s-au dat 30 amenzi, s-au ridicat 7 permise Recomandat

Controale „TRUCK&BUS” în Timiș: s-au dat 30 amenzi, s-au ridicat 7 permise

În cursul săptămânii trecute, în județul Timiș s-a desfășuarat acțiunea Roadpol Truck & Bus.

În intervalul orar 15.00 – 21.00, polițiștii timișeni au desfășurat activități în cadrul acestei acțiuni, fiind verificate autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri, totodată, urmărindu-se și respectarea măsurilor de protecție individuală, impuse în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 106 persoane și verificate 101 autovehicule, dintre care 52 de autobuze, 23 de microbuze și 26 de taxi-uri.

De asemenea, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.598 de lei, dintre care 30 de sancțiuni la O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 44 de sancțiuni conform Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 3 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului și 2 pentru alte abateri.

Scopul campaniei „TRUCK&BUS” („Camioane și autobuze”), programată pentru perioada 11-17 octombrie 2021, este intensificarea controalelor efectuate de Poliția Rutieră în toată Europa asupra vehiculelor grele utilizate pentru transportul mărfurilor, autobuzelor și vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase. Se vor verifica: starea psihofizică a șoferilor, respectarea limitelor de viteză, respectarea reglementărilor ADR privind transportul mărfurilor periculoase și toate celelalte cerințe privind transportul rutier prevăzute de legislația națională și a UE.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.