Controale de amploare asupra camioanelor în 6 state europene. Supraîncărcarea și tahografele, vizate Recomandat

Controale de amploare asupra camioanelor în 6 state europene. Supraîncărcarea și tahografele, vizate

ROADPOL și Autoritatea Europeană a Muncii și-au intensificat cooperarea prin realizarea unei alte serii de inspecții comune care au vizat camioanele și autocarele.

Activități comune au avut loc în Belgia, Croația, Germania, Lituania, Țările de Jos și Portugalia în săptămâna 7-13 februarie 2022.
Pe lângă verificările obișnuite ale operațiunii, precum supraîncărcarea vehiculelor, depășirea vitezei, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau defecțiuni tehnice grave ale autovehiculelor, controalele comune s-au concentrat și pe respectarea timpilor de conducere și odihnă și pe inspecția tahografelor. 


Una dintre aceste acțiuni comune a avut loc în apropierea graniței germano-luxemburgheze, pe autostrada 48 Koblenz-Luxemburg.

26 de reprezentanți ai poliției din Renania-Palatinat și 9 de la ELA au efectuat verificări ale camioanelor împreună cu funcționarii vamali din stația Koblenz.  În cadrul operațiunii de control comun au fost verificate 32 de autospeciale. În cadrul acestora au fost depistate 13 infracțiuni legate de timpii de conducere și de odihnă și folosirea defectuoasă a tahografelor.

Alte 13 infracțiuni au fost depistate în reglementările generale legate de circulație, precum supraîncărcarea, condițiile tehnice ale vehiculului, viteza de deplasare etc. Oficialii vamali au găsit potențiale dovezi pentru două dosare penale privind dumpingul social.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.