Condusul în șlapi îți aduce o amendă de 5.000 de lire și puncte de penalizare Recomandat

Condusul în șlapi îți aduce o amendă de 5.000 de lire și puncte de penalizare

Șlapii au devenit parte din garderoba europenilor săptămâna aceasta, după ce un val de căldură a pus stăpânire pe continent, scrie The Sun într-un articol ce analizează obiceiul de a conduce în șlapi.

Chiar dacă șofatul în șlapi nu este ilegal în sine, în Marea Britanie, purtarea lor îi poate aduce șoferului o sancțiune pentru condus neglijent dacă se constată că îi este redusă capacitatea de a conduce în siguranță.


În conformitate cu articolul 97 din Codul regulamentul de condus pe autostradă, șoferii sunt informați că trebuie să aibă „încălțăminte și îmbrăcăminte care nu îi împiedică să folosească toate comenzile în mod corect”.
Șlapii pot aluneca, se pot pune sub pedale sau pot împiedica șoferul să apese pedalele cu o forță suficientă pentru a frâna rapid. Ceea ce poate determina o coliziune.
Dacă sunteți oprit de poliția britanică în timp ce conduceți într-o manieră potențial periculoasă sau încălțămintea purtată constituie un motiv pentru producerea unui accident, puteți fi acuzat de conducere neglijentă.
Conducerea neatentă/neglijentă este amendată cu 100 de lire sterline și trei puncte de penalizare.
Dar, în cazuri mai grave, sau în cele constatate în instanță, acuzația poate atrage o amendă de maximum 5.000 de lire sterline, până la nouă puncte de penalizare și chiar o interdicție de conducere impusă de instanță.
Neil Greig, directorul de politici și cercetare IAM RoadSmart, a declarat pentru Sun Motors: „Înainte de a porni, ar trebui să vă asigurați că îmbrăcămintea și încălțămintea nu vă împiedică să utilizați vehiculul și comenzile în mod corect.

„Dacă șlapii te împiedică să îți controlezi vehiculul, poți fi urmărit penal, întrucât încălci Regula 97 a Codului Autostrăzii.
„Conducerea neatentă este măsurată în mare prin constatarea impactului pe care modul de a conducere îl are asupra celorlalți din jurul. Așa că, dacă ești observant frânând cu întârziere și apoi te oprești și ești găsit că ai încălțăminte inadecvată, poți fi urmărit penal.
„Dacă provocați un accident, atunci acesta ar putea fi, de asemenea, un factor agravant în instanță și ar putea duce la amenzi mai mari sau o interdicție mai lungă.”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.